Historisch Caribisch Barbados

The motherland van de welbekende R&B-zangeres Rihanna Barbados doet een ieder denken aan parelwitte stranden, tropische temperaturen en een nachtleven waar wildebrassen hun hart op kunnen halen. Het Caribische eiland heeft echter meer dan dat, veel meer. Ook reizigers met historische interesse kunnen Barbados op hun ‘places-to-visit-before-I-die’-list zetten! En wie had er nou gedacht dat Barbados zelfs Nederlandse windmolens zou hebben?

Werelderfgoedlijst UNESCO

Barbados was vroeger een Engelse kolonie, en dat valt terug te zien in de architectuur. In Garrison, een klein gebied in de hoofdstad Bridgetown, is veel van deze Engelse architectuur terug te zien. Het gebied bezit verschillende historische gebouwen inclusief kazernes voor het leger van Barbados. Onlangs is Bridgetown toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO, mede vanwege deze architectuur die veel van de koloniale historie van Barbados laat zien.

Windmolens

Door Nederlanders zijn er op het eiland windmolens gebouwd, voor de productie van suikerriet. Suikerriet was vroeger de voornaamste inkomstenbron voor Barbados. Vandaag de dag is de zogeheten ‘Morgan Lewis Mill’ de nog enige voor suikerriet bestemde werkende molen op het eiland en zelfs de enige ter wereld. De molen is te bezoeken voor toeristen, die de molen kunnen beklimmen en vanuit deze molen een fantastisch uitzicht hebben over de Atlantische Oceaan.

 

Lees ook:Rihanna promoot eiland Barbados
Lees ook:19 nieuwe locaties op werelderfgoedlijst van UNESCO
Lees ook:Barbados veilig op eigen houtje te ontdekken
Lees ook:Vrees voor cultuurschatten Timboektoe
Lees ook:Werelderfgoedlijst bezoeken in twee jaar, kosten: half miljoen

Geen reacties // Reageer