Barbados veilig op eigen houtje te ontdekken

Toeristen die overvallen worden tijdens hun reis; je hoort er elk jaar wel een aantal keer verhalen over. In eigen kring hoor je nog wel eens over zakkenrollers of onbewaakte momenten waarin opeens een tas of fototoestel kwijt is. Het kan je vakantie behoorlijk verpesten als je tijdens je reis ineens te maken krijgt met diefstal of zelfs overvallen wordt. Mijn eigen ervaring met de eilanden zijn voornamelijk positief. Alleen op Jamaica werden er zwembroeken bij ons van de waslijn gejat. Toch zijn Caribische eilanden vaak onderwerp van krantenkoppen als het gaat om overvallen op toeristen. Barbados is hier een aangename uitzondering op.

Zeer hoge ontwikkelings-standaard

Barbados is het enige eiland op de Caribbean dat van de VN-Ontwikkelings-organisatie UNDP de stempel ‘zeer hoge ontwikkelings-standaard’ heeft gekregen. Het is dan ook overal op het eiland veilig. Mensen zijn er relaxt in de omgang en zijn behulpzaam. Zij vertellen in de lokale rumshop graag over het leven op het eiland en wijzen je op de mooiste plekken om te bezoeken. Het is dan ook het Caribische eiland dat uitermate geschikt is om op eigen houtje te ontdekken. Waar je op andere Caribische eilanden nog wel eens aangeraden wordt om ‘s avonds niet meer op eigen houtje erop uit te gaan of beter niet buiten de resorts kunt komen, kan dit op Barbados wel.

Geen orkanen

Wat ook een aangenaam voordeel van Barbados is is het weer. Op andere eilanden heeft men eigenlijk elk jaar last van het orkaanseizoen, maar omdat Barbados buiten de orkaanzone ligt, wordt het eigenlijk nooit getroffen door orkanen. Bovendien schijnt de zon er maar liefst 3000 uur per jaar, wat neerkomt op gemiddeld meer dan 8 uur per dag zon.

Lees ook over de historische bezienswaardigheden op Barbados die gek genoeg ook connecties met Nederland hebben!

Voor meer informatie over Barbados en reizen er naartoe vind je op www.visitbarbados.nl

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Rihanna promoot eiland Barbados
Lees ook:Historisch Caribisch Barbados
Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek
Lees ook:Bestemming: De Indonesische Gili-islands, een subtropisch paradijs
Lees ook:Vulkaan op Italiaans eiland Stromboli spuwt lava

Geen reacties // Reageer