Stedentrip Dublin

Een stedentrip naar Ierland is zo gepiept. Vanaf Eindhoven v lieg je met Ryanair heel goedkoop naar Dublin. Een andere optie is vliegen met Aerlingus. vanaf Brussel. Vandaar dat dit best een populaire bestemming is van Nederlanders. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te doen en wat zijn de tips?

Als je in Dublin bent geland, ben je er nog niet. Je moet van het vliegveld naar de binnenstad zien te komen. De beste manier is om van te voren een taxi te boeken want deze kunnen vrij prijzig zijn. Een goede optie is eentje te bestellen via Ireland Airport Transfer. Hier kun je allerlei soorten auto's bestellen (zelfs bussen en limousines) en je betaalt vooraf een afgesproken prijs. Zo zorg je ervoor dat je niet wordt afgezet en reken maar dat taxiritjes in Ierland duur kunnen uitvallen.

                   
 

Dublin stikt zoals elke toeristische stad van de hostels en hotels. Een leuke tip is het Morrison Hotel waar je lekker centraal zit. Je zit aan de Liffey met aan de overkant Temple Bar en de grote straten zoals Grafton Street, aan de achterzijde van het hotel bevindt zich een shopping mekka.

Het eerste wat opvalt aan de stad is dat het klein Engels aandoet. Wie vaak in Engeland komt, zal dus teleurgesteld zijn. De grootste trekpleister is Temple Bar Street. Hier heb je veel pubs en sommige zijn best leuk om een drankje te doen. Het is er alleen vreselijk duur, een biertje kost al gauw 6/7 euro. Om iets goedkoper uit te zijn, kun je beter in de zijstraatjes wat gaan drinken of beter nog, een eindje gaan lopen.

Er zijn een hoop dingen die je kunt bezoeken zoals Dublin Castle, Trinity College en St Patricks Cathedral maar het leukste is een bezoek aan de Guinness Storehouse.

 

Hier krijg je te zien hoe Guinness wordt gemaakt en wat de geschiedenis is. Het is echt een unieke ervaring welke geen moment saai is. Omdat je alleen rond mag lopen, kun je er zo lang over doen als je zelf wilt. Op de bovenste verdieping heb je een bar met wanden van glas. Hier zie je de beste uitzichten van Dublin en mag je met je entreebewijs een pint Guinness nuttigen (of cola als je geen bierdrinker bent).

Al met al is Dublin een beetje een mix. De mensen leken er erg onvriendelijk en de service in restaurants en pubs was bedroevend. Dit wordt dan wel weer goed gemaakt als je een leuk hotel hebt. Maar toch jammer dat de gezellige pubcultuur niet dezelfde is als je zou verwachten na gewend te zijn aan de hartelijke Ierse pubs in Nederland. Bovendien is het er peperduur. Toch zijn er ook een hoop leuke dingen te beleven en te doen. Er zijn ook verschillende bustours zoals een Ghost Tour of een Dracula Experience. De Guinness Storehouse is ook iets wat je niet over moet slaan. Maar bovenal is het een stad waar je gaat om veel biertjes te drinken (het stikt er van de vrijgezellenfeestjes). Alleen niet in Temple Bar, tenzij je daar genoeg geld voor hebt.

 

Lees ook:Top 5 restaurants Dublin
Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin
Lees ook:Festivals wereldwijd: Temple Bar Trad Festival in Dublin
Lees ook:Top 5 toeristische attracties Dublin
Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin

Geen reacties // Reageer