Eettip in Boedapest: Alabardos in het kastelendistrict

Wie in Boedapest een avondje echt lekker uit eten wil, kan daarvoor in het kastelendistrict kiezen uit verschillende restaurants. De meest luxe optie is Alabardos. Alles van het interieur tot de bediening ademt klasse uit. De menukaart is vrij prijzig maar als je het eten proeft, weet je dat het dat dubbel en dwars waard is.

De aankleding van het restaurant is geheel in overeenstemming met het gebouw: een Middeleeuws lokaal in gotische stijl. Aan de muur hangen schilden en zwaarden en de gasten worden daardoor meegevoerd naar een andere tijd. In de hoek tokkelt een muzikant op zijn gitaar met een sterk minstreeleffect.

Veel gasten gaan blindelings af op wat de chef ze aanraadt. Alabardos staat immers bekend als een van de beste restaurants van Hongarije. Maar een kijkje op de kaart is aan te raden. De traditionele schotels met foie groi en gans ontbreken niet. De kaart is beperkt maar er is toch van alles wat. Zowel vlees als visliefhebbers kunnen aan hun trekken komen.

Er is ook de optie om filet mignon of hert aan tafel te laten bereiden. De ober laat dan zien hoe alle smaken samen een heerlijke saus vormen waarin het geheel wordt afgebakken. Niet alleen de manier van presentatie, de details in het interieur en de service is voortreffelijk. Dat geldt ook voor de smaak.

Laat je voor het desert absoluut verassen door de chef. Zijn nagerechten zijn van een zeldzaam hoog niveau waar de culinaire fijnproevers van zullen genieten. Het restaurant Alabardos is een absolute aanrader hoewel je er wel even voor in de buidel moet tasten.

Lees ook:Chez-Vong: Chinezen in hartje Parijs
Lees ook:Eettip in Boedapest: Cafe Pierrot Restaurant en 21
Lees ook:10 tips voor het lekkerste dinertje in het buitenland
Lees ook:Plastic eten in vitrine Japanse restaurants
Lees ook:Top 5 restaurants Dublin

Geen reacties // Reageer