Blootgelegd: de beste naaktstranden en -evenementen

De hotelvergelijker TripAdvisor vermaakt ons weer eens met een smakelijk onderzoek. Deze keer belicht de website ‘s werelds beste naaktevenementen en naaktstranden. Zoals te verwachten viel bij een Amerikaanse site, zijn veel van de toppers in de VS terug te vinden.

De beste naaktstranden ter wereld

1. Haulover Beach Park, Florida
Met ruim een miljoen bezoekers per jaar is dit een ideale bestemming voor gezinnen. Naturisme is niet verplicht, maar wel een optie. Pluspunt: je zit hier vrijwel bovenop het nachtleven van South Beach.

2. Wreck Beach, Canada
Dit acht kilometer lange strand biedt prachtige uitzichten. Eén reiziger zegt: “Wreck Beach is een magische plek waar ik mij kan ontdoen van mijn kleren, mijn zorgen en mijn onzekerheden om vervolgens één met de natuur te zijn.”

3. Paradise Beach, Griekenland
Dit prachtige strand op het eiland Mykonos verwelkomt vooral de jongere reiziger. Strandbars en beach clubs completeren de setting en niemand kijkt er raar van op als je in adamskostuum staat te dansen.

4. Orient Beach, Sint Maarten
Op het Franse deel van Sint Maarten vind je Orient Beach, een beschut strandje met prachtige koraalformaties. Nodigt uit tot snorkelen, maar kijk uit voor de zeekomkommers!

5. Black’s Beach, Californië

Dit strand is niet alleen populair bij zonnende nudisten, maar ook bij surfers die egaal bruin willen worden. “Dit is gewoon een spectaculair strand,” aldus één van de respondenten. “Wij vinden Black’s Beach een ideaal strand om je kleren en je schaamtegevoelens in het zand te gooien.”

De beste naaktevenementen ter wereld

1. World Naked Bike Ride, wereldwijd
Ook in Nederland stappen naakte mensen geregeld op het zadel om de World Naked Bike Ride te vieren. Deden eerst meerdere steden mee, nu blijft alleen Amsterdam nog maar over. De traditie is om een levensmotto of boodschap op je torso te schilderen. Vergeet trouwens niet je zonnebrandcrème.

2. Wereldrecord naaktzwemmen, VS
Meer dan 12.000 mensen kwamen eerder dit jaar in zwembaden in de VS bijeen om het wereldrecord naaktzwemmen te verbeteren. Het doel was een vermelding in het Guinness Book of World Records. Volgend jaar een nieuwe poging.

3. Nude Beach Olympics, Adelaide
Maslin Beach was de eerste plek in Australië waar het naturisme werd toegestaan. Om dit te vieren worden er ieder jaar de Nude Beach Olympics gevierd.

4. Naaktrennen, Pamplona
In protest tegen het stierenrennen, trekken tientallen bezoekers aan Pamplona jaarlijks hun kleren uit en zetten ze plastic stierenhoorns op hun hoofd, om daarna rennend hetzelfde parcours af te leggen als de stieren.

5. Burning Man, Nevada
Het Burning Man-festival is een evenement in de Black Rock Desert in Nevada. Het publiek noemt het een experiment in samen leven en creëren, waarbij allerlei vormen van kunst centraal staan. De bezoekers profiteren graag van de vrije sfeer door hun kleren uit te trekken.

Lees ook:Naturisme in Frankrijk gepromoot
Lees ook:Zin in vuurwerk? Bezoek deze vijf steden met Oud en Nieuw!
Lees ook:Singlereizen Elba – singlereis Elba reizen voor singles naar Elba in Italie
Lees ook:Amerikaan bedenkt strandkluis die je in de grond schroeft
Lees ook:Win: Een vakantie naar Sint Maarten, een wintersport of…

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Blootgelegd: de beste naaktstranden en -evenementen

  1. Pingback: Naturisme in Frankrijk gepromoot | Travel