Bestemming: Zeilen in West Turkije

Als je even geen zin hebt in een standaard zon-, zee- en strandvakantie, dan is een zeilcruise bij de Egeïsche kust wellicht een heel goed alternatief om helemaal uitgerust en gebruind thuis te komen.

photo credit: pocketculturesEen week lang zeil je in een klassiek houten zeilboot  langs verschillende Turkse en Griekse eilandjes. Een beetje snorkelen, zonnen op het dek en genieten van de heerlijke Turkse keuken. Wellicht spot je nog een dolfijn! Je hoeft echt helemaal niets. Maar de actievere vakantieganger kan ook helemaal genieten: zo mag je een handje helpen bij de zeiltocht of kan je heerlijk in de namiddag met een wijntje op het dek het avondmaal voorbereiden. De echte visliefhebber kan hier ook zijn hart ophalen: aan boord wordt verse vis gevangen en diezelfde avond bereid.

Natuurlijk organiseert de crew verschillende uitstapjes. Denk aan het toeristische Bodrum -wat een avond best grappig is, als je leuke snuisterijen wil kopen-, maar ook de overblijfselen van de oude Romeinen in Efese staan op het programma. Bereid je hier wel voor op busladingen toeristen. Ook op het populaire Griekse eiland Kos kan aan land gegaan worden.

Als je met een grote groep bent, kan je natuurlijk zo’n hele boot afhuren. Anders vaar je met een gemeleerd gezelschap. De ene boot is groter dan de andere, maar iedere gast heeft een eigen kajuit met douche en toilet. Zo’n boottrip is ook het uitgelezen moment om nieuwe mensen te ontmoeten en goed te leren kennen.

Lees ook:Zware aardbeving vlakbij Rhodos
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:bosbranden in griekenland
Lees ook:Opgave nieuw reisprogramma RTL mogelijk
Lees ook:Last minute naar Rhodos

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bestemming: Zeilen in West Turkije

  1. Turkey tour

    Beautiful sunset photo. Quite glorious. Makes me want to be on one of the traditional gulets cruising in Turkey right now!

      /  

Comments are closed.