Vandaag St. Patricks Day

Het is vandaag St. Patrick’s Day! Het feest waarbij de beschermheilige Sint Patricius herdacht wordt is een nationale feestdag voor Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. In Ierland wordt dit feest gevierd met openluchtconcerten, kermis, optochten en een grote vuurwerkshow bij de rivier de Liffey in Dublin. De feestgangers dragen groen, er is groen bier te koop en er is zelfs een rivier in Chicago groen gekleurd in een voorgaande editie van deze traditionele dag. Zijn er feestgangers die geen groen dragen mogen deze geknepen worden.

Het thema van de parade van dit jaar is: Hoe? Wat? Waarom? – een ontdekking van de wonderen van de wetenschap.Het feest is tevens een Rooms Katholiek feest. Sint Patricius heeft dertig jaar lang het christelijk geloof in Ierland verspreidt, tot aan zijn dood in 460 na Christus.

 

 

Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin
Lees ook:Vijf festiviteiten in de winter
Lees ook:Top 5 plaatsen om Halloween te vieren
Lees ook:Foto: Dorpsfeest in Oekraïne
Lees ook:Top 5 restaurants Dublin

Geen reacties // Reageer