Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep

De bosbranden die momenteel teisteren in Spanje, Griekenland, Kroatië, Italië, Portugal en Frankrijk houdt veel Nederlandse (en ook andere buitenlandse) toeristen in hun greep. Vakantiegangers die momenteel in de buurt van de rampgebieden vakantie vieren hebben flink last van rook, hitte en angst dat de bosbranden in hun richting komen. Verschillende campings zijn al ontruimd. 

Spaanse camping in lichterlaaie

Zo valt op AD.nl te lezen over een stel in Zwolle dat door de camping-eigenaar in Spanje verzocht werd om gewoon op de camping te blijven. Er zou geen gevaar voor hun zijn. Slechts vijf minuten later landde er een politiehelikopter en werd iedereen verzocht om zo snel mogelijk weg te gaan. De man van het stel keerde later terug om te zien wat er van de camping was overgebleven, maar de camping was totaal verwoest.

3 doden in de Pyreneeën 

Op de grens tussen Frankrijk en Spanje hebben de felle bosbranden het leven gekost aan drie mensen. Een man van 60 en een meisje van 15 overleden toen ze werden ingesloten door vlammen en van een klif in zee vielen. Een oudere man stierf aan een hartaanval toen hij hielp het vuur te blussen.

Portugal

Op het Portugese eiland Madeira en in de Algarve woedden ook enkele felle bosbranden. Het zwaarst getroffen is het district Tavira vlakbij de grens met Spanje, waar in 48 uur een derde van het gebied is verwoest. Op Madeira moesten enkele toeristen het hotel waar zij verbleven verlaten. In Portugal kwam een brandweervrouw om tijdens de bluswerkzaamheden.

Patras in de as?

Ook in Griekenland woeden er bosbranden, waarbij men vreest voor de derde stad van het land, Patras. Patras ligt in het noorden van het schiereiland Peloponnesos. Met meer dan 100 brandweerlieden probeert men de vlammen te lijf te gaan maar vanwege de harde wind wil dat moeilijk slagen.

Campings ontruimd 

Vandaag nog werden in Kroatië twee campings ontruimd vanwege hevige branden. Tussen de 1000 en 2000 vakantiegangers moesten de campings in het getroffen gebied verlaten. Op het schiereiland Istrië kwam een brandweerman om.

In heel het zuiden van Europa heeft men last van de hitte, waardoor er op veel plaatsen bosbranden uitbreken.

Ben jij in een van de getroffen gebieden (geweest)? Wat heb jij gezien/meegemaakt?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hevige bosbranden in Zuid-Europa
Lees ook:Camping bij Marseille geëvacueerd door bosbrand
Lees ook:Twee doden bij bosbranden in Antalya
Lees ook:Bosbranden bedreigen Los Angeles
Lees ook:Ergste bosbrand ooit in zuidwest Turkije

Geen reacties // Reageer