Top 5 restaurants Dublin

Dublin heeft toeristen meer te bieden dan alleen maar regen! Mijn zus heeft anderhalf jaar in de Ierse hoofdstad gewoond en ik heb haar gevraagd dé hotspots van de stad uit te lichten en dat doet zij in een serie van 3. Vandaag de eerste over eten en drinken in de Ierse hoofdstad. 

Dublin

De hoofdstad van Ierland wordt in tweeën verdeeld door de rivier de Liffey. De wijken ten noorden van de rivier (the nortside) hebben oneven postcodes. De wijken ten zuiden van de rivier hebben even postcodes. Hoe dichter een wijk bij het centrum ligt, hoe lager het nummer. Dublin 1 en 2 vormen het centrum, waar het goed vertoeven is voor de liefhebbers van lekker eten en gezellig pubzitten. Hier de top 5 restaurants en top 5 pubs.

Restaurants

In Ierse restaurants en pubs kun je heerlijk eten. In Nederland is het niet heel gebruikelijk om kinderen mee te nemen naar een kroeg, in Dublin gaan gezinnen gerust uitgebreid dineren in de pub, met alle kinderen erbij. De beste restaurants:

1. Madina

Madina is een Indiaas/Pakistaans restaurant aan Marystreet. Het is een van de beste restaurants van Dublin met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

2. Queen of Tarts

Gebak, gebak en nog eens gebak! Queen of Tarts vind je op Cow’s Lane vlakbij City Hall. Heerlijke tent om even gezellig bij te praten onder het genot van een lekker gebakje.

3. Bewley’s restaurant aan Grafton street

4. Lemon

Lemon verkoopt pannenkoeken, crepes, wafels, sandwiches en koffie vlakbij Trinity College.

5. The Bank 

Dit restaurant is gevestigd aan College Green. De naam heeft het restaurant te danken aan de vorige bestemming van het gebouw, destijds was het een bankgebouw.

Pubs

Ierland staat bekend om zijn gezellige Ierse pubs. Traditionele muziek en pullen bier zijn de belangrijkste kernwoorden. De wijk Temple Bar ligt vlakbij Trinity College. Hier zijn meer pubs dan ergens anders in de stad. Het is een van de meest bezochte trekpleisters van Dublin. Dit betekent ook dat het merendeel van de gasten toeristen zijn. Als je hier niet van houdt vermijd Temple Bar dan met name op vrijdag en zaterdag. Als je liefhebber bent van muziek zijn dit de beste plaatsen om daarvan te gaan genieten:

1. Whelan’s 

In Whelan’s zijn eigenlijk elke dag wel optredens van bekende en minder bekende bands. Hier wordt voornamelijk pop en rock ter gehore gebracht.

2. The Cobblestone

Dit is een pub in de wijk Smithfeeld; een van de beste plaatsen voor authentieke traditionele Ierse muziek.

3. The International

In The International kun je terecht voor comedy en muziek.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Festivals wereldwijd: Temple Bar Trad Festival in Dublin
Lees ook:Stedentrip Dublin
Lees ook:Top 5 toeristische attracties Dublin
Lees ook:Vertragingen Ryanair door problemen Dublin
Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin

1 Reacties // Reageer

One thought on “Top 5 restaurants Dublin

  1. Andy Steven

    Toscana Restaurant is one of popular restaurants in damestreet Dublin. You can consider including that also. In that case you have to change the tile of the article :) best Of luck.

      /  

Comments are closed.