Top 5 toeristische attracties Dublin

Dublin heeft meer te bieden dan alleen maar regen! Mijn zus, die anderhalf jaar in Dublin heeft gewoond schreef een serie van 3 over uitgaan in Dublin, de toeristische attracties en wat te doen buiten Dublin. Vandaag het tweede artikel in de serie over Dublin over de toeristische attracties.

Vijf echte toeristische attracties

Elke stad heeft bezienswaardigheden die veel toeristen trekken. In Dublin zijn de volgende attracties aanraders:

1. De Guinness fabriek

Guinness is natuurlijk het bier waar Ierland om bekend staat. De oude fabriek heeft een museum waar stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe het beroemde bier gemaakt wordt. Spectaculair is de bar boven in de fabriek waar iedere bezoeker boven de 18 op vertoon van het toegangskaartje een gratis pint getapt krijgt.

2. Trinity college en The Book of Kells

Trinity College is Ierlands oudste universiteit. De campus die midden in het stadscentrum ligt is vooral bekend om het Book of Kells dat tentoongesteld wordt in de Long Room van the Old Library. Fans van Star Wars zullen de Long Room herkennen van de Jedi Archives. Het Book of Kells is een gekalligrafeerde versie van de eerste vier bijbelboeken uit het nieuwe testament uit ongeveer het jaar 800. Iedere dag wordt het boek op een andere bladzijde opengeslagen.

3. Jameson fabriek

Een andere alcoholische versnapering uit Ierland is natuurlijk Jameson Whisky. De fabriek ligt ten noorden van de Liffey en er zijn elk uur rondleidingen. Extra leuk is het gratis drankje aan het einde van de tour.

4. St. Patricks Kathedral and Christ Church Kathedral

Deze kathedralen liggen op loopafstand van elkaar. St. Patrick is de beschermheilige van Ierland. Het verhaal gaat dat hij alle slangen van het eiland verjaagd heeft.

5. Grafton Street en het standbeeld van Molly Malone

Het standbeeld van Molly Malone staat aan het begin van Grafton Street vlakbij Trinity College. Over Molly Malone wordt gezegd dat ze overdag werkte als viswijf maar dat ze ‘s nachts een andere bijverdienste had…

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Top 5 restaurants Dublin
Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin
Lees ook:Stedentrip Dublin
Lees ook:Ryanair gaat vanaf Eindhoven vliegen naar West-Ierland
Lees ook:Top 5 landschappen in Ierland

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Top 5 toeristische attracties Dublin

  1. Pingback: Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald | Travel