Top 5 landschappen in Ierland

Ierland heeft meer te bieden dan alleen maar regen! Mijn zus heeft anderhalf jaar in Dublin gewoond en schreef een serie van 3 artikelen over toeristische attracties in Dublin, uitgaan in Dublin en vandaag het laatste artikel in de serie over bezigheden buiten Dublin.

Landschappen

Dublin is een prachtige stad, maar de landschappen zoals je ze in de reisgidsen ziet zul je toch buiten de stad op moeten gaan zoeken. Hier de top 5 van de mooiste bestemmingen in Ierland.

1. De kliffen bij Howth

Howth ligt ten noorden van Dublin en is erg makkelijk en goedkoop te bereiken met de DART, een trein die rijdt in de regio van Dublin. De kliffen zijn erg geliefd bij wandelaars en de haven wordt bevolkt door enorme maar vriendelijke zeehonden die zich graag laten voeren.

2. Van Bray naar Greystones

Ten zuiden van Dublin liggen de dorpjes Bray en Greystones, die ook te bereiken zijn met de DART. Tussen beide dorpjes ligt een wandelpad dat je langs de kust voert en je de meest schilderachtige landschappen laat zien.

3. Newgrange en de Hill of Tara

The Hill of Tara is een religieuze koningsplaats waar tot circa 1000 na Chr. koningen werden gekozen. Je ziet twee groene heuvels, zogenaamde ringforten of Hillforten. De heuvels zijn omgeven door aarde.

4. Phoenix Park

Phoenix Park is het enige landschap van deze top 4 dat zich wel binnen de stadsgrenzen van Dublin bevindt. Het enorme park heeft een oppervlakte van maar liefst 6,9 vierkante kilometer en is daarmee een van de grootste parken gelegen in een stad binnen Europa.

5. Glendalough en de Wicklow Mountains

Glendalough en de Wicklow Mountains vind je op zo’n 40 kilometer van Dublin. De Wicklow Mountains is een bergketen in het zuid-oosten van Ierland.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Ryanair gaat vanaf Eindhoven vliegen naar West-Ierland
Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin
Lees ook:Bestemming: Punta Arenas, het einde van de wereld
Lees ook:Beren houden Russen binnenshuis
Lees ook:Top 5 toeristische attracties Dublin

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Top 5 landschappen in Ierland

  1. Pingback: Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald | Travel