Donderdag begint winter in de Alpen

Wintersportfanaten opgelet! Vanaf donderdag is het winter. Niet volgens een kalender, maar volgens de sneeuwdikte. Het wordt koud in de Oostenrijkse, Zwitserse en Franse Alpen, en dat is goed nieuws. Even een voorspellinkje: in het Oostenrijkse Innsbrück zal het vrijdag niet warmer worden dan -5 graden, en met die temperaturen is het duidelijk, de sneeuw is op komst!

Donderdag vallen op duizend meter hoogte de eerste vlokken sneeuw. In de nacht van donderdag op vrijdag zakt dit al naar een hoogte van 800 meter en daarna al snel naar 500 meter hoogte. In de dalen blijft het voorlopig nog groen. In de Franse Alpen wordt vanaf zaterdag veel sneeuw verwacht.

Alhoewel het natuurlijk een kwestie van voorspellen is, lijkt het er op dat het wintersportseizoen echt gaat aanbreken. De Duitsers zien het helemaal zitten, volgens hen wordt het de koudste winter in 100 jaar. We zullen zien!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:(Veel) Sneeuw in de Alpen!!
Lees ook:Eindelijk sneeuw op komst!
Lees ook:ANWB verwacht dit weekend lange files naar de Alpen
Lees ook:Nog meer lawinegevaar door verse sneeuw in Alpen
Lees ook:Eindelijk sneeuw! maar wel grote chaos

Geen reacties // Reageer