Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge krijgt miljoen voor interieur

Het hoogste gebouw van de Belgische stad Brugge, de Onze-Lieve-Vrouwkerk, krijgt van de Vlaamse regering een bedrag van 1.081.000 euro voor het van het interieur. Dat liet Vlaams minister voor onroerend erfgoed Geert Bourgeois vanochtend weten. De laatste jaren werd de buitenkant van het imposante gebouw al onder handen genomen. In het begin van 2014 zal er een begin worden gemaakt aan de renovatie van het interieur. Dit zal in stappen gebeuren. Zo zal eerst het koor en de bijbehorende muurschilderingen onder handen worden genomen. Als laatste wordt het orgel onder handen genomen.

De Onze Lieve Vrouwkerk heeft een bakstenen toren van 122 meter hoog. Het is het tweede oudste bakstenen kerkgebouw ter wereld. Het ontstaan van de kerk dateert uit de negende eeuw. In 1938 werd de kerk, die ook deels als museum wordt gebruikt, beschermd als monument.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Photo credit: zemistor / Foter.com / CC BY-NC-ND

Lees ook:Dubai bouwt wolkenkrabber van kilometer hoog
Lees ook:Te weinig geld voor restauratie kerk Berlijn
Lees ook:Eiffeltoren viert 125-jarig bestaan
Lees ook:Pisa gaat toeristen bedriegen met tweede ‘scheve’ toren
Lees ook:Hoogste gebouw ter wereld nu al weer dicht. Blamage door Dubai

Geen reacties // Reageer