Brugge krijgt een Biermuseum op de Markt

Brugge heeft al een chocolade- en een frietmuseum, maar een biermuseum heeft de Vlaamse stad nog niet. Daar gaat echter verandering in komen. In het voormalige stadsarchief, dat meer dan honderd jaar gevestigd was op de bovenverdiepingen van de postgebouwen aan de Markt, zal het biermuseum gevestigd worden. Omdat de vergunning voor een periode van twee jaar verleend wordt zal er nog dit jaar gestart worden met de verbouwing.

‘Een museumfunctie op deze locatie biedt de gelegenheid om zowel het roerend als onroerend erfgoed te ontsluiten voor het grote publiek: enerzijds het opwaarderen en open stellen van het 19e-eeuwse pand, en anderzijds het benadrukken van het Vlaamse en Brugse erfgoed rond biercultuur’, zegt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon aan Knack.be.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge krijgt miljoen voor interieur
Lees ook:Hotel The Pand in Brugge wint Boutique Hotel Award
Lees ook:Leegstaand zwembad in Mechelen wordt hotel
Lees ook:Werelderfgoedlijst bezoeken in twee jaar, kosten: half miljoen
Lees ook:Stierenvechten erkend als immaterieel erfgoed

Geen reacties // Reageer