Waddeneiland uitgelicht: Juist

Een van de Duitse waddeneilanden heet Juist. 17 kilometer lang, en slechts 500 meter breed. Het eiland telt 1.700 inwoners, maar heeft bijna 6.500 ‘Likers’ op Facebook! Het eiland is nagenoeg autovrij, alleen de hulpdiensten hebben er een auto. Het eiland is te bereiken via een veerdienst, maar alleen met hoogtij. Het kan zijn dat de veerdienst dus maar een keer per dag vaart. Het eiland moet het voornamelijk hebben van toerisme.

Rust

In vergelijking met Borkum en Norderney is Juist een bijzonder rustig eiland. De inwoners verplaatsen via voornamelijk met de fiets of zelfs met paard en kar. Auto’s worden niet toegelaten op het eiland. De westpunt van Juist is in 1899 tot natuurgebied verklaard. Het eiland geeft haar bezoekers een verrassende ‘service’. De eilandbezoekers kunnen bij aankomst hun mobiele telefoon afgeven om ongestoord te kunnen genieten van hun tijd op het eiland. 

Website

Juist heeft een hele leuke complete website, waar toeristen alle informatie die zij willen vinden over het eiland kunnen vinden. Informatie over shoppen, wellness, strandsporten, noem maar op. Waarschijnlijk is deze website mede de oorzaak waarom Juist zoveel ‘Likers’ heeft op Facebook.

Jachthaven

Het eiland is populair bij zeevaarders. De jachthaven is kortgeleden volledig gerenoveerd. De hele haven valt droog.
Overnachten in de jachthaven kan je zien als een soort van luxueus droogvallen met stroom, gratis wifi, gratis douches en toiletten.

Krimifestival 

Liefhebbers van Duitse detectiveboeken kunnen hun lol op in het laatste weekend van augustus. In het weekend van 31 augustus tot en met 2 september vindt op Juist het Krimifestival Tatort Töwerland plaats. Tijdens dit festival maak je kennis met auteurs van onvervalste Duitse ‘Krimi’s, zijn er interviews, een gala en nog meer meer! Informatie vind je hier.

Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Spiekeroog
Lees ook:Real Madrid bouwt eiland bij Verenigde Arabische Emiraten
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:Düsseldorf erg toegankelijk voor mensen met handicap
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Vlieland

Geen reacties // Reageer