Waddeneiland uitgelicht: Spiekeroog

Het ‘groene eiland’ wordt het Duitse waddeneiland Spiekeroog wel genoemd; in tegenstelling tot de overige Duitse waddeneilanden heeft Spiekeroog namelijk veel bomen en planten. Weer een eiland waar geen auto’s rijden, en zelfs fietsen wordt hier ontmoedigd. Een eigen fiets meenemen naar het eiland mag wel, maar een fietsenverhuur zal je op Spiekeroog niet aantreffen. Is ook niet nodig, het eiland is 12 kilometer lang en daarmee is alles te voet prima te bereiken.

Op het eiland wonen een iets meer dan 700 mensen, die voornamelijk leven van het toerisme. Er komen dan ook jaarlijks 50.000 toeristen naar het eiland. Al vanaf de 19e eeuw is het een geliefd eiland bij toeristen, al waren het wel voornamelijk rustzoekers die het op eilanden als Norderney te druk vonden.

Paardentram

Wat je verwacht alleen maar in het Oostblok tegen te komen kan nog steeds op Spiekeroog. Je laten vervoeren in een paardentram. Op Spiekeroog rijdt de enige paardentram van Duitsland. Alle anderen zijn al lang geleden ‘opgeheven’. Het is ook voor Spiekerogers echter geen veelgebruikt vervoersmiddel, de tram wordt op een aantal vaste tijdstippen in gebruik genomen en wordt voornamelijk gebruikt voor toeristen. Aansluitend aan het spoor is een klein museum te vinden waar je meer informatie kan vinden over de geschiedenis van de paardentram. Duur is het niet, een retourtje voor een volwassene kost slechts 4 euro en voor kinderen betaal je 3 euro. Je kan zelfs je hond meenemen als je zou willen.

Wandelen

Spiekeroog is met name geschikt voor liefhebbers van een leuke wandeling. Lange-afstandswandelaars kunnen beter hun hart ergens anders ophalen, want dagenlange tochten zitten er vanwege de geringe omvang van het eiland niet in.

Schelpenmuseum

Het is wellicht niet een van de spannendste bezigheden tijdens een vakantie naar een eiland, maar mocht je geïnteresseerd zijn in schelpen, heeft het schelpenmuseum van Spiekeroog een grote collectie schelpen. Maar liefst 2000 verschillende soorten schelpen zijn opgenomen in hun collectie.

Ook Spiekeroog heeft een leuke (Duitse) website over het eiland.

Ben jij wel eens op Spiekeroog geweest? Ook een rit gemaakt in de paardentram? Wat raad jij reizigers aan om te bezoeken op Spiekeroog?

Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Juist
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Ameland
Lees ook:Barbados veilig op eigen houtje te ontdekken

Geen reacties // Reageer