Düsseldorf erg toegankelijk voor mensen met handicap

Veel Europese steden zijn simpelweg niet ingericht voor mensen met een handicap. Hoge drempels, onmogelijk instap in trams, rolstoelonvriendelijke hotels en géén informatie voor gehandicapten waar zij wel met gemak terecht kunnen. Düsseldorf is daarbij uitzondering op de regel. De Duitse stad wil een toegankelijke stad zijn, ook en vooral voor mensen met een handicap. De VVV van Düsseldorf bracht daarom een vernieuwde Engelstalige brochure uit speciaal voor mensen met een handicap met daarin de handigste informatie voor een bezoek aan de stad.

Naast de brochure die onlangs uitkwam (waarop de titel ook in braille te lezen is!) is ook de website verbeterd voor het gebruik door gehandicapten. Düsseldorf doet sowieso een hoop om het mensen met een beperking naar het zin te maken.
Het hele jaar door organiseert de VVV rondleidingen voor doven, slechthorenden en blinden. Daarnaast is er voor rolstoelgebruikers onder begeleiding van speciaal opgeleide gidsen een toer door rolstoelvriendelijk Düsseldorf. Voor het stadhuis op de Marktplatz staat een braille informatiepaneel met de belangrijkste attracties in de stad.

In de brochure zijn onder andere een plattegrond met de beste rolstoelvriendelijke parkeerplaatsen, hotels met aangepaste hotelskamers en toeristische attracties die goed toegankelijk zijn opgenomen. De brochure is gratis te bestellen via deze website, waar de brochure ook online te bekijken is.
Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Plan ter bescherming Grote Markt en Brussels stadhuis
Lees ook:Makkelijk Bed and Breakfasts zoeken op deze site
Lees ook:Hotels.com nu ook in andere talen
Lees ook:Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten
Lees ook:Overnachten als een dakloze nieuwe hype in Göteborg?

Geen reacties // Reageer