Wist je dit al over het Oktoberfest?

Het Oktoberfest is losgebarsten! De eerste honderden liters bier zijn al door de kelen van vele bierliefhebbers gegleden in het Duitse München. Het Oktoberfest is van oorsprong een feest geweest om het huwelijk van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren te vieren. Dat huwelijk werd gesloten in 1810. Er wordt in totaal zo’n 7 miljoen liter bier gedronken. En wist je het volgende al over het Oktoberfest?

- In het begin werd er helemaal geen alcohol geschonken tijdens het festival. Bier en andere alcoholische drankjes konden alleen buiten het festivalterrein gekocht worden.

- Het genie Einstein heeft in 1896 meegeholpen om de Schottenhameltent op te bouwen.

- Het Oktoberfest heeft haar eigen postkantoor op het terrein. Op het grote festivalterrein bouwt de Duitse Post ieder jaar een echt postkantoor waar meer dan 130.000 souvenirs en ansichtkaarten worden verstuurd naar alle hoeken van de wereld. Handig, hoef je je souvenirs niet in te checken. En als je een aantal pullen inslaat kan dat flink schelen in gewicht.

- Grote prijsverhogingen zijn standaard op het Oktoberfest. Elk jaar stijgt de prijs van een pul bier. Dit jaar kost het 9.85 euro. Historisch gezien is de prijs al duizend keer omhoog gegaan: tussen 1950 en 2010 is er een stijging van 1081 procent gemeten.

- Wie een originele lederhosen aantrekt, verwacht dat hij of zij een traditioneel Beiers kledingstuk aanheeft. Maar niets in minder waar. De geiten die het leer voor het nieuwe Oktoberfest leveren, komen steeds vaker uit India of Pakistan.

- Tijdens het Oktoberfest verdubbelen de prijzen van hotels in München. Alleen de prijzen van de meest luxe suites in de duurste hotels blijven ongeveer hetzelfde. De “Royal Suite Ludwig” in het Four Seasons Hotel met haar Cararra marmer, vloeren van kalfsleer en een 24-uurs butler service, kost zo’n 15.000 euro per nacht, ook tijdens het Oktoberfest.

Bron: momondo.nl 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Eins, zwei, drei saufen! Duits Oktoberfest bijna van start
Lees ook:Festivals wereldwijd: Oktoberfest in Duitsland
Lees ook:6,9 miljoen liter bier op Oktoberfest
Lees ook:6,4 miljoen bierdrinkers op 180e Oktoberfest
Lees ook:Gevonden voorwerpen Oktoberfest

Geen reacties // Reageer