5 redenen waarom Berlijn altijd een goed idee is

Inmiddels heb ik drie keer Berlijn mogen bezoeken. De eerste keer was de minst succesvolle van de drie keren, zeer slecht voorbereid gingen we op pad met als doel om flink te shoppen. We kwamen terecht in de Friedrichstrasse, wat voor een twaalfjarige onbetaalbaar was. Wegens de slechte voorbereiding leek het vervolgens onmogelijk om nog ergens enigszins betaalbare winkels te vinden. Jaren later kwam ik opnieuw in Berlijn en kwam tot de ontdekking dat ik als jong meisje echt op een haar na de tijd van m’n leven had kunnen hebben. De tweede keer Berlijn werd dus wel een succes en de derde keer ook. Ik heb voor jullie vijf redenen op een rij gezet waarom Berlijn altijd de moeite waard is. Enjoy!

1. Berlijn is ook met slecht weer fijn

De derde keer dat ik in Berlijn was, was het ongeveer het koudste weekend van 2013. Geen probleem. Heel veel activiteiten zijn ook zeker met minder weer fantastisch om te doen en in de winter is het bovendien een stukje rustiger. Bovendien is kou een goede reden om toch maar het openbaar vervoer te nemen en met al die muzikanten in de ondergrondse is dat geen straf.

2. In Berlijn zijn de tofste foto-exposities te vinden

De tweede keer dat ik in Berlijn was bezocht ik een vriendin die ondertussen zelf aan het werk moest. Ik Googlede wat op foto-exposities, en vond CO|Berlin. Een prachtig gebouw waar de mooiste foto-exposities te zien zijn. Van foto-exposities vind ik het fijne dat je helemaal niet goed een taal hoeft te begrijpen, maar toch urenlang rond kun dolen en de verhalen in je op kan nemen.

 

3. Alexanderplatz

Op Alexanderplatz kan je, als je wil, je de hele dag vermaken. Neem een boek mee, en ga er een uurtje lezen. Neem een instrument mee, en maak er muziek. Zet een zonnebril op, en spot ongegeneerd mensen. Op Alexanderplatz is altijd levendigheid. Bovendien is het een prettige uitvalsbasis om te gaan shoppen.

4. De geschiedenis komt tot leven in Berlijn

Berlijn is een stad met een rijke recente geschiedenis. Je kan er met een gerust hart een middagje geschiedenis doen, zonder dat je de ene na de andere oude kathedraal daarvoor hoeft te bekijken. In Berlijn vindt je de geschiedenis letterlijk op straat. Dat kan zijn door de lijn die over de weg loopt, op de plaats waar vroeger de Berlijnse Muur stond, maar ook doordat er tours worden gedaan met Trabants (waar je zelf in mag rijden) of door de grenswachten die je op straat tegenkomt (en onderdeel zijn van de tours met de Trabant). Bezoek je liever een museum? Geen probleem, ook die zijn er zat! Nadeel van de musea is dat daar wel een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

5. Bradwürst

De Bradwürst is onlosmakelijk verbonden met Berlijn en eigenlijk mag je tijdens een weekendje Berlijn dan ook niet weggaan zonder zo’n worst te hebben gegeten. Het is ook nog eens spotgoedkoop. Wij betaalden (vorig jaar) 1,60 voor een broodje worst met saus. Wist je dat de Bradwürstenverkopers altijd werken in teams van twee? De één draagt de keuken (die maar liefst 17 kilo weegt!), terwijl de ander zorgt voor aanvoer van verse worsten en broodjes.

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Wat vindt jij een absoluut hoogtepunt in de Duitse hoofdstad?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:De beste ingrediënten voor een stedentrip Berlijn
Lees ook:Foto-expositie in Berlijn
Lees ook:Rijd met een Trabant door Berlijn
Lees ook:Travelinspiration #9 Plaatjes bekijken
Lees ook:ADV: Steek het op in Berlijn

Geen reacties // Reageer