19-21 september Wandelfestival in regio Winterberg

Ferienwelt Winterberg

Winterberg ken je natuurlijk als bestemming voor korte wintersportvakanties. Maar wist je dat voordat er sneeuw ligt er ook een hoop te beleven valt in de regio? Van 19 tot en met 21 september vindt er het Hochsauerland Wandelfestival plaats, waar aandacht is voor wandeltochten met de mooiste routes door de regio, de Sauerlandse eetcultuur en nog veel meer. Het kunstenaarsdorp Siedlinghausen staat dit jaar centraal vanwege het 700-jarig bestaan van het dorp.

Romantische wandeling

Het festival gaat vrijdagavond van start met een romantische, kleine wandeling in de schemering. Aan het einde van de tocht is er een optreden van het Brilonse dames saxofoonensemble Sax Appeal en het koperblazerskwintet BRASSination. De avond wordt afgesloten met groot vuurwerk en filmmuziek.

Historische wandeling

De zaterdag van het festival staat in het teken van de historische grenstocht, de ‘Schnade”. Net als vroeger maken de inwoners een inspectietocht langs de grenzen. Zij ontmoeten daarbij op verschillende punten vertegenwoordigers van naburige dorpen. Tijdens de tocht worden vrolijke verhalen verteld over oude gebruiken ronde ‘Schnade’, de schermutselingen tussen de dorpen onderling en het ‘Sauerlandse landrecht’. Halverwege de tocht krijgen de wandelaars een middagmaal uit het ‘goulashkanon’.

Culinaire wandeling

Zondag staat in het teken van de culinaire wandeltocht. Na een uitgebreid ontbijt gaan de wandelaars op pad door dalen naar het bergmeer aan de voet van de Iberg. Het middagmaal is ‘potthucke’, een Sauerlandse worstspecialiteit met witte bonen en gebraden varkensfilet. Er is een markt (vanaf 13.00 uur in Siedlinghausen) met regionale producten en daar zijn uiteraard allerlei Sauerlandse specialiteiten te proeven. Voor deze tocht is aanmelding verplicht, dit kan nog tot 18 september.

Kijk voor meer informatie over dit wandelfestival op www.hochsauerland-wanderfestival.de.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Festivals wereldwijd: Temple Bar Trad Festival in Dublin
Lees ook:Leeds Loves Food Festival in Engeland
Lees ook:Winterberg wil Nederlandse toeristen compenseren voor tol
Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival
Lees ook:Wandelparadijs Gran Canaria organiseert wandelfestival

Geen reacties // Reageer