Duitse machinisten dreigen weer met staking

Een week geleden gingen machinisten in Duitsland, na een staking van 6 dagen, weer aan het werk. Maar de gesprekken tussen vakbond en Deutsche Bahn hebben weer niks opgeleverd en dus heeft de vakbond weer gedreigd met stakingen.

Deutsche Bahn en de machinistenbond GDL waren sinds vrijdag weer in gesprek met elkaar. Zaterdagavond kwam naar buiten dat de gesprekken weer tot niks hebben geleid. Deutsche Bahn en GDL zijn al langer met elkaar in gesprek over de arbeidsvoorwaarden.  De vakbond GDL wil namelijk een loonsverhoging van 5% en vermindering van de arbeidstijd met 1 uur per week. Deutsche Bahn houdt vast aan 4,7% en een eenmalige uitkering van 1.000 euro.

Beide partijen geven elkaar nu de schuld dat de onderhandelingen afgebroken zijn. GDL zegt dat de spoorwegen wel akkoord zijn met bemiddeling, maar alleen op hun voorwaarden. Deutsche Bahn laat juist weten dat zij de vakbond een voorstel hebben gedaan om de GDL-machinisten tegemoet te komen. Het voorstel is volgens de bond wel haalbaar, maar hebben het op politieke gronden afgewezen.

De bond beraadt zich op nieuwe stappen. Duitse treinreizigers, en ook reizigers uit Nederland, moeten nu ernstig rekening houden met nieuwe stakingen.

Bron: Nu.nl 

Lees ook:Staking Duitse spoorwegen weer voorbij
Lees ook:Duitse treinstaking alweer voorbij
Lees ook:Langste treinstaking ooit: Duitse machinisten vanaf morgen in staking
Lees ook:Duitse machinisten vanaf morgen weer in staking
Lees ook:Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met staking

Geen reacties // Reageer