Vluchtelingencrisis: Duitsland voert grenscontroles in

Duitsland is de afgelopen weken overspoeld met vluchtelingen uit voornamelijk Syrië en Afghanistan. Het zijn er zelfs zoveel dat Duitsland de massale toeloop bijna niet meer aankan. Duitsland heeft daarom besloten om tijdelijk de grenscontroles weer in te voeren.

Alleen dit weekend alleen al kwamen er 25.000 vluchtelingen het land binnen. Vooral de stad München heeft het zwaar en kan de toestroom aan vluchtelingen, 12.000 per dag, bijna niet meer aan. De regering van Duitsland is op zoek gegaan naar een oplossing en vond deze in grenscontroles. De regering laat weten dat de grenscontroles slechts tijdelijk zijn en laat ook weten dat dit niet direct de oplossing is voor het probleem.

De meeste van de vluchtelingen steken vanuit Oostenrijk de grens over. Daar ligt dan ook het zwaartepunt van de controles. De controles zijn er niet om vluchtelingen tegen te houden, maar zijn nodig omdat veel mensen, die geen vluchteling zijn, met de stroom meekomen. Bij de Duitse grenscontroles bij Passau zijn vandaag alleen al 30 mensensmokkelaars aangehouden, aldus de politie.

Door de controles stonden er vanmorgen lange files bij de grensovergangen en dat zal morgen niet anders zijn. Oostenrijk en Tjechie overwegen om grenscontroles in te voeren. Ook Nederland gaat extra grenscontroles invoeren.

Lees ook:Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles
Lees ook:Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles
Lees ook:VS wil eigen grenscontroles op Schiphol
Lees ook:Dit weekend: Files door grenscontroles en wintersportverkeer
Lees ook:Deense touroperator schrapt Lesbos als reisbestemming

Geen reacties // Reageer