Staking Duitsland: Lufthansa schrapt 900 vluchten, vliegveld Bremen deels gesloten

Gisteren schreef ik al over de dreigende staking op Duitse luchthavens. Het grondpersoneel van onder andere Lufthansa is vandaag al in staking gegaan en dat heeft gevolgen voor de vliegvelden en Lufthansa zelf. Lufthansa moet zelfs een groot aantal vluchten schrappen.

Het grondpersoneel staakt vandaag en morgen voor meer loon. De actievoerders bepalen zelf wanneer waar gestaakt wordt. Lufthansa laat weten dat er nu een staking aan de gang is op vliegveld Bremen. Ook de brandweer staakt en daarom is de luchthaven vandaag voor een groot deel gesloten.

Aan de staking doen onder meer het grondpersoneel, technici en vrachtverzorgers mee. Morgen zal het personeel op de luchthavens van Frankfurt, München, Keulen/Bonn, Dortmund en Hannover het werk neerleggen. Internationale vluchten vanuit Frankfurt gaat grotendeels door, vanuit München zijn alle internationale vluchten al geschrapt. Wat de gevolgen voor Schiphol zijn, is nog niet bekend.

Lufthansa heeft nu besloten om morgen een groot gedeelte van de vluchten te schrappen. Het gaat om 900 vluchten, dat is 60% van alle vluchten van Lufthansa. 113.000 passagiers zijn de dupe hiervan. Het gaat voornamelijk om Europese en Duitse binnenlandse vluchten. Reis jij morgen nu toevallig met Lufthansa, dan mag jij gratis een nieuwe vlucht boeken. Reis je binnen Duitsland, dan krijg je een treinkaartje, zodat je alsnog naar je bestemming kan.

Vakbond Verdi organiseert deze grote staking. De vakbond is al een tijdje in gesprek met de werkgevers over een nieuwe cao. Zo wil Verdi dat de leden dit en volgend jaar 6% meer loon krijgen. De werkgevers zitten hier niet op te wachten en deze staking is daar het resultaat van. Verdi en de werkgevers gaan donderdag en vrijdag weer met elkaar in gesprek.

Lees ook:Grote staking dreigt op Duitse luchthavens
Lees ook:Piloten Lufthansa gaan ook donderdag staken
Lees ook:Staking: Lufthansa annuleert 400 vluchten
Lees ook:Staking: Luchtverkeersleiders Frankrijk voeren actie
Lees ook:Staking Lufthansa: Helft vluchten geschrapt

Geen reacties // Reageer