Boetes voor ontbreken alcoholtest Frankrijk uitgesteld tot 1 maart

De boetes voor het ontbreken van een zelf-alcoholtest in Frankrijk zouden vanaf 1 november uitgedeeld gaan worden. Doordat er nog steeds problemen zijn met de levering van de apparaten is besloten de bekeuringen nog tot 1 maart niet uit te schrijven. Alcohol is de nummer 1 oorzaak van ongelukken in Frankrijk.

Niet 1, maar 2 testen

Bestuurders die tussen 1 november en 1 maart geen alcoholtest in de auto hebben, krijgen nu wel een waarschuwing. Vanaf 1 maart worden de boetes uitgedeeld. Deze bedragen 11 euro. Wat belangrijk is om te weten is dat je eigenlijk twee alcoholtesten in je auto moet hebben. Houdt je politie je namelijk staande en wordt je gevraagd om te blazen, heb je vervolgens niet meer een werkende alcoholtest in de auto en kan de politie je alsnog bekeuren voor het ontbreken van een deugdelijke alcoholtest. Laten we hopen dat het niet zover zal komen.

Verplicht meenemen naar Frankrijk

De alcoholtests zijn ook voor toeristen een verplicht artikel in de auto. Ook zijn naast de alcoholtest ook een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplicht. Bovendien kan je een flinke boete krijgen wanneer je op je navigatiesysteem een verklikker hebt geïnstalleerd hebt voor flitspalen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet
Lees ook:Politie flyert tegen wildkamperen
Lees ook:Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis
Lees ook:Beschonken piloot raakt weg kwijt
Lees ook:Verbod vloeistoffen in vliegtuig blijft voorlopig van kracht

Geen reacties // Reageer