Wees gewaarschuwd voor zwarte zaterdag!

Volgende week zaterdag is het de jaarlijkse zwarte zaterdag. Het verkeer in Frankrijk staat dan overal vast. Doordat de Fransen die dag massaal op vakantie gaan en er ook veel vakantieverkeer uit andere landen in Frankrijk is, zijn er soms wel 40 kilometer lange files. En daar wil je niet in staan. Lees verder om te zien hoe je de drukte kunt ontwijken.

De grootste problemen worden verwacht op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Files van 50 kilometer zijn daarbij geen uitzondering. Probeer deze wegen dan ook te vermijden.

Vertrek pas ‘s middags. Veel mensen denken dat het nut heeft om midden in de nacht te vertrekken richting Frankrijk, zodat men lekker vroeg op de bestemming aankomt. Maar omdat iedereen dat denkt, wordt het juist daardoor erg druk. Vaak neemt de drukte na 14.00 uur af, dus plan je reis zo in dat je rond dat tijdstip pas in Frankrijk bent. Dan kan je nog steeds in files terechtkomen, maar dan duren ze minder lang.

Vertrek op donderdag of vrijdag, of stel je reis uit tot zondag of maandag.

Blijf op de hoogte van de berichtgeving. De ANWB twittert op deze dagen volop, blijf door de @ANWB te volgen op de hoogte van alle files.

En wat er ook gebeurt: zorg er voor dat je voldoende drinken in je auto hebt zodat als je in een file terechtkomt je niet uitdroogt van de warmte!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Komende zaterdag zwarte zaterdag
Lees ook:Filerecord tijdens zwarte zaterdag
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk
Lees ook:Druk op de Europese snelwegen
Lees ook:Zwarte zaterdag goed voor 765 kilometer file

Geen reacties // Reageer