Kanaaltunnel onbereikbaar: Boze boeren en truckers blokkeren snelwegen Calais

Het is weer zover in Frankrijk. Snelwegen rondom Calais zijn momenteel geblokkeerd, dit keer niet alleen door boze boeren, maar ook door boze truckers. Zij zijn klaar met de overlast die migranten veroorzaken.

Momenteel verblijven er vlakbij Calais zo’n 10.000 migranten in een groot kamp, in de volksmond ook wel De Jungle genoemd. De omstandigheden zijn slecht en elke dag proberen honderden, zo niet duizenden migraten om op of in vrachtwagens te klimmen, om zo Groot-Brittannië te bereiken . Ze proberen het elke dag weer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg en voor de truckers. Als de politie de migranten snapt op, onder of boven de cabines, dan zal de politie de truckers straffen. De truckers zijn hier helemaal klaar mee en voeren vandaag actie.

Vanmorgen zijn de truckers gestart met langzaamaanacties op de A16 van Duinkerken naar Boulogne Sur Mer. De snelweg A16 wordt nu in beide richtingen voor onbepaalde tijd geblokkeerd. Ook boeren en lokale winkeliers doen inmiddels mee aan de actie.

De VID adviseert Nederlanders die de kant van Calais op moeten het gebied waar mogelijk te mijden. De toegang tot de Eurotunnel is momenteel onmogelijk.

Lees ook:Morgen: Boze boeren protesteren op A28
Lees ook:Staking havenpersoneel: Treinverkeer Kanaaltunnel stilgelegd
Lees ook:Ook Belgische boeren willen wegen blokkeren
Lees ook:Tolheffing: Boze vrachtwagenchauffeurs blokkeren Belgische snelwegen
Lees ook:Boze-boeren-update: Mijd vandaag de A29 naar Bretagne

Geen reacties // Reageer