Reisverslag: zeilvakantie met een single groep in Griekenland. Meezeilen langs eilanden in de buurt van Kos.

Een aantal weken geleden heb ik een weekje vanaf het Griekse eiland Kos meegezeild op de Omiros samen met 9 andere reizigers die elkaar vooraf nog niet kenden. Deze single zeilvakantie was best een avontuur, je kent elkaar vooraf namelijk niet. Maar die spanning was snel verdwenen toen ik mijn zeilgenoten in de jachthaven van Kos ontmoette. De sfeer zat er meteen in. Iedereen had heel veel zin om met elkaar er een gezellige week van te maken. En dat werd het zeker! Na een paar dagen leek het alsof we elkaar al jaren kenden.

De eerste dag stond in het teken van kennismaken met elkaar en na de nodige biertjes werd het toch later dan gepland. Aangezien ik ’s ochtends (zeg maar gerust ’s nachts) al op Schiphol moest zijn begon mijn zeilvakantie al met een slaaptekort en die haalde ik niet meer in.

De volgende ochtend was het tijd om de haven van Kos te verlaten en te zeilen richting het Turkse Palimut. Hoewel het leek dat de wind niet echt krachtig was bleek dit in open water toch mee te vallen. Heerlijk die wind in je haren, actief meezeilen als je dat wilt maar als je liever op het dek wilt zonnen kan dat ook. Echt vakantie! De dagen erna zeilden we naar diverse kleinere eilanden rond Kos en Rhodos (de Dodekanesos), zoals Simi, Nysiros en Tilos. Onderweg maakten we regelmatig een zwemstop in een mooi baaitje en aan het einde van de middag meerden we telkens weer aan in een ander gezellig haventje. Regelmatig gingen we ’s avonds op stap. Aangezien niemand een horloge droeg tijdens de week (de tijd bijhouden was namelijk helemaal niet belangrijk, alle tijd van de wereld) gebeurde het regelmatig dat de zon al weer opkwam wanneer we de boot weer gingen opzoeken. Aan boord kon je of op het dek slapen of binnen in de slaapcabines. Op het dek slapen was heerlijk. ’s Nachts koelde het lekker af en het is heerlijk om door de warmte van de zon gewekt te worden. Kortom, aan boord van de Omiros krijg je pas echt een vakantiegevoel. Niks moet, alles mag, geen stress, maar juist pure ontspanning. En ook niet onbelangrijk, juist op het water wordt je veel bruiner dan wanneer je gaat bakken op het strand. Maar je moet je wel goed insmeren.

Meer informatie:

- Zeezeilen Kos

- Blue Water Sailing

Lees ook:Zeilvakantie Griekenland – Kos; Meezeilen op de Omiros of Catamaran zeilreis in Kefalos Bay
Lees ook:Onze huwelijksreis naar Ameland; tips voor restaurants, hotel en hoe het eiland te ontdekken
Lees ook:Review: Pop-up tent Rocky van Obelink.nl + winactie!
Lees ook:Aanbieding stedentrip naar Parijs
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Pivo! We zijn er!

Geen reacties // Reageer