Toeristen laten Griekenland links liggen

Waarom op vakantie gaan naar een land waar het politiek onrustig is en er bij tijd en wijle rellen ontstaan in de steden? Nederlanders laten massaal Griekenland aan hun voorbij gaan dit jaar. Zo ook de Duitsers, zij zoeken hun heil ook in andere landen.

Minder boekingen

Ten opzichte van vorig jaar gaat het om zo’n 35.000 reizen vanuit Nederland naar Griekenland minder. Vorig jaar hadden waren er rond deze tijd van het jaar al 265.000 reizen geboekt naar Griekenland. Dit jaar is dat beduidend minder, ondanks dat de reizen dit jaar een stuk goedkoper zijn.

Turkije

Veel Nederlanders kiezen nu juist voor Turkije. Het buurland van Griekenland staat ook garant voor zon en strand en heeft de gezelligheid die momenteel in Griekenland lijkt te ontbreken. Ook Spanje en Portugal doen het, ondanks dat de crisis hen ook flink getroffen heeft, beter dan vorig jaar.

Frankrijk

Voor Frankrijk zijn het ook slechte tijden. Het aantal boekingen nam met maar liefst 13% af.

 

Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen
Lees ook:Meer dan 11% minder boekingen voor herfstvakantie
Lees ook:Nederlander gaat ver op reis; de hotspots van 2007
Lees ook:Vakantie boekingen onder het vriespunt. Vooral wintersport loopt slecht
Lees ook:Vertrouwen stijgt; Nederlanders gaan weer vaker naar Griekenland

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Toeristen laten Griekenland links liggen

 1. Vakantievrouw

  Toch bijzonder als je kijkt dat bij de Zoover Awards 2012 Griekenland volgens Nederlanders de beste vliegvakantiebestemming van Europa is. Aan de andere kant wel begrijpelijk gegeven de lokale omstandigheden.

    /  
  1. Johanna Gercama

   Deze verandering is wel begrijpelijk. Op plaatsen en op momenten kan het zelfs gevaarlijk zijn. Zeker met de rellen. Maar geen enkel land is compleet zonder gevaar. Griekenland heeft nog steeds een hoop te bieden, dus hopelijk komt het toerisme weer snel op gang!

     /  
 2. Marcel Miog

  Complete onzin en typisch iets wat door de media wordt aangewakkerd. Net terug van een week Kreta en een topvakantie gehad. Betaalbaar, zeker vergeleken met de Turkse terrassen waar de prijzen uitrijzen (heb ik uit betrouwbare bron). En de Griekse gastvrijheid is gewoon nog net zo groot als voorheen hoor en gezellig ook. Maar dan ga je toch lekker tussen de ‘gezellige’ Russen zitten op een all-inclusive resort!!

  Ik zeg, gewoon naar Griekenland (en dan niet naar Athene), maar gewoon genieten op een van de vele mooie eilanden!!

    /  
 3. Pingback: Minister smeekt Nederlanders vakantie te vieren in Griekenland | Travel

 4. Pingback: Twitteraars moeten toeristische sector Griekenland helpen | Travel

Comments are closed.