Griekse toeristensector minder hard getroffen dan verwacht

Er werd in Griekenland gevreesd voor hotels die de deuren moesten sluiten en lege terrasstoelen. Toch viel het toeristenseizoen in Griekenland mee. Ondanks dat er minder toeristen kwamen dan voorheen werd er meer geld uitgegeven door de toeristen. En daarmee lijkt de ramp voor de toeristische sector in Griekenland mee te vallen.

Lopende rekening in de plus

In de eerste maanden van 2012 daalde het aantal toeristen in Griekenland met 5,9% en de gemiddelde besteding met 3,4%. In augustus werd dit, ondanks 2,5% minder toeristen en slechte voorspellingen ruimschoots goedgemaakt door een stijging van 2,9% in de bestedingen. Als gevolg van de stijging van de gemiddelde besteding kwam de lopende rekening weer in de zwarte cijfers. In augustus 2010 en augustus 2011 was het saldo nog negatief, nu kwam het saldo uit op 1,6 miljard euro.

Belangrijkste inkomstenbron

Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het noodlijdende Griekenland. Eerder al smeekte de Minister van Toerisme van Griekenland Nederlanders om alsjeblieft vakantie te komen vieren in Griekenland.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:6,9% meer overnachtingen in Brussel
Lees ook:Pattaya snel opkomende bestemming bij Nederlanders. Maar wat doen ze daar?
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:We durven weer naar Griekenland
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen

Geen reacties // Reageer