We durven weer naar Griekenland

Het Griekse toerisme heeft het zwaar te verduren gehad onder de financiële crisis. Door de toestand in het land kelderde de populariteit van het land dramatisch. In 2012 durfde men echter weer meer vakanties te boeken naar Griekenland. Toch haalde het aantal boekingen bij lange na het niveau van de de topjaren 2007 en 2008 niet. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2012 werden er 637.000 lange vakanties naar Griekenland geboekt. Dat zijn er veel meer dan in 2011, toen gingen 588.000 mensen hun vakantie doorbrengen in Griekenland. In de topjaren waren dat er 730.000.

Ook in dit jaar is er een stijging te zien. Het aantal vliegvakanties is al met zo’n 9% gestegen, zegt de ANVR. Met die stijging staat Griekenland weer in de top 3 van vakantiebestemmingen, samen met Spanje en Turkije.

De oorzaak van de stijging is onder andere dat de onrusten in Griekenland momenteel verleden tijd zijn. Ook het slechte weer in Nederland is een van de oorzaken waarom mensen weer meer naar Griekenland gaan.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Forse toename aantal vliegvakanties
Lees ook:Vertrouwen stijgt; Nederlanders gaan weer vaker naar Griekenland
Lees ook:Minder werklozen in Spanje dankzij toerisme
Lees ook:Stijging verwacht van Nederlandse vakantiegasten in eigen land
Lees ook:Toeristen zien Griekenland nog steeds zitten

Geen reacties // Reageer