Entreeprijzen Griekse bezienswaardigheden omhoog

Ga je graag op vakantie naar Griekenland en bezoek je dan ook graag de toeristische trekpleisters? Vanaf volgens jaar moet je daar ineens veel meer geld voor betalen. Het Griekse ministerie van Cultuur gaat namelijk de entreeprijzen van archeologische sites en musea verhogen.

Griekenland moet een enorme staatsschuld aflossen en het land hoop op deze manier veel meer geld binnen te harken, zodat de staatsschuld sneller kan worden afgelost. Het is nog maar de vraag of toeristen deze verhoging wel zien zitten.

Zo kun je nu in Athene nog een combinatieticket kopen voor 7 archeologische bezienswaardigheden voor 12 euro. Je bezoekt dan onder andere de Acropolis en de Tempel van Zeus. Vanaf 2016 zal de prijs omhoog gaan naar maar liefst 52 euro. Wil je alleen naar de Acropolis, dan moet je ineens 8 euro meer betalen. Wil je Knossos op Kreta bezoeken, dan betaal je 9 euro meer. En kaartjes voor de Archeologische Musea in Epidaurus en Mycene gaan 12 euro kosten. Nu kosten die nog 6 en 8 euro. En zo kan ik nog wel even doorgaan, aangezien alles duurder zal worden.

De nieuwe tarieven gaan per 1 januari 2016 in en gelden alleen voor het hoogseizoen. De touroperators in Griekenland vrezen dat toeristen schrikken van de prijzen en de bezienswaardigheden straks massaal links laten liggen. Of dat ook echt zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Lees ook:Ecotaxa: Mallorca voert toeristenbelasting in
Lees ook:Bij Ryanair vanaf 2010 alleen online inchecken
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door
Lees ook:Recordaantal toeristen naar Griekenland
Lees ook:Griekse toeristensector minder hard getroffen dan verwacht

Geen reacties // Reageer