Santorini wil minder cruisetoeristen over de vloer

Het Griekse eiland Santorini is populair, zo populair zelfs dat de bevolking van het charmante eiland de drukte niet meer aankan. Het bestuur van het eiland wil daar iets aan doen en wil nu graag een toeristenlimiet invoeren.

In 2015 kwamen er 636 schepen naar het eiland gevaren, dat zijn 790.000 bezoekers met een gemiddelde van 4.000 per dag. Maar in de piekperiode, van mei tot oktober komen er dagelijks vaak wel meer dan 10.000 toeristen naar het eiland. Er wonen 15.000 mensen op Santorini en die kunnen de drukte nauwelijks aan. Het is goed voor de werkgelegenheid op het eiland, maar het zorgt ook voor veel chaos op het eiland en dat wil het bestuur niet meer.

Het bestuur is bang dat het eiland zijn charme verliest door al die toeristen en wil nu een limiet instellen. Als het aan het bestuur ligt mogen er binnenkort nog maar 8.000 toeristen per dag het eiland bezoeken, wat dus zal betekenen dat niet elk cruiseschip meer mag aanmeren. Het bestuur hoopt zo dat er minder chaos op het eiland is en dat de bevolking geen druk meer voelt.

Santorini, of Thera, is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, behorende bij de eilandengroep Cycladen. Het ligt ten noorden van Kreta, ten zuiden van Naxos en Paros.

Lees ook:Bijna alle passagiers cruiseschip gered
Lees ook:Cinque Terre in Italië voert toeristenlimiet in
Lees ook:Inwoners Mallorca in protest tegen zuiptoeristen
Lees ook:Toeristen niet meer welkom op Thaise eilanden
Lees ook:Ecotaxa: Toeristenbelasting ingevoerd op de Balearen

Geen reacties // Reageer