Vluchten gaan door: Staking Griekse luchtverkeersleiders geschrapt

Afgelopen donderdag schreef ik nog dat de Griekse luchtverkeersleiders van plan waren om vanaf vandaag tot donderdag te gaan staken. Dit zou gevolgen hebben voor het volledige vliegverkeer van en naar Griekenland. Gisteravond laat is besloten om de staking niet door te laten gaan. Touroperators en toeristen kunnen weer opgelucht ademhalen.

Afgelopen week legden de luchtverkeersleiders al het werk neer. Niet alle medewerkers deden mee, maar het zorgde er wel voor dat een groot deel van de binnenlandse vluchten werd geschrapt en dat vliegtuigen niet op de kleinere eilanden konden landen. Honderden Nederlandse vakantiegangers zaten donderdag vast op Karpathos, maar wilden wel weer graag naar huis. TUI regelde een boot om alle Nederlanders naar Rhodos te vervoeren, waar 2 vliegtuigen klaar stonden om terug naar Nederland te vliegen.

De staking was gisteren weer voorbij, maar de vakbonden kondigden wel weer een nieuwe staking aan, welke gisteravond om 21.00 uur zou beginnen. Het was langere tijd onzeker of de staking ook echt door zou gaan. Neckermann besloot om het zekere voor het onzekere te nemen en de vlucht naar Kos en Rhodos te verplaatsen naar gisteren. Voor reizigers die gisteren niet mee konden, werd gezocht naar een alternatief.

Ook TUI was druk bezig met het regelen van extra hotelovernachtingen, vluchten verplaatsen en boten te huren zodat vakantieganger toch naar huis konden vliegen.

Even voor achten gisteravond kwam het nieuws dat de staking werd afgeblazen en zo konden Neckermann en TUI weer opgelucht ademhalen. Beide touroperators hebben op Facebook laten weten dat alle klanten weer zijn omgeboekt naar de oorspronkelijke vluchten en dat alle vluchten en vakanties gewoon doorgaan.

Lees ook:Duitse treinstaking alweer voorbij
Lees ook:Staking Lufthansa: Helft vluchten geschrapt
Lees ook:Vliegverkeer op luchthaven Brussel ligt stil
Lees ook:KLM serveert weer maaltijden na ammoniaklek
Lees ook:Staking Duitsland: Lufthansa schrapt 900 vluchten, vliegveld Bremen deels gesloten

Geen reacties // Reageer