De lol van het bezoeken van voormalige woningen van popsterren

Zelf stond ik een tijdje geleden voor een woning in La Coruna waar Pablo Picasso een aantal van zijn kinderjaren had gewoond. Dit huis was inmiddels omgetoverd tot museum, maar ik moet zeggen dat ik er weinig historisch/toeristische waarde aan hechtte. In Liverpool wonen mensen in de voormalige woningen van the Beatles, en zij krijgen hordes toeristen voor hun deur die tot vervelens toe door de ramen gluren en zelfs ongevraagd naar binnen stappen. Wat is nou de lol van zo’n bezoek?

Er zijn een aantal toeristische zaken mij volstrekt onduidelijk. Waarom Afrikaanse souvenirs in China worden gemaakt, waarom mensen vaak geneigd zijn om alleen hotspots te bezoeken die in de reisgidsen staan, wat de lol is van plaatsnaambordtoerisme en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat ik echt niet begrijp is waarom mensen zo de drang hebben om plaatsen te bezoeken waar beroemde mensen ooit hebben gewoond? Bussen vol Beatle-fans worden door de wijken in Liverpool gereden om een huis te bezoeken waar de bandleden al jaren niet meer wonen. De huizen zijn niet omgetoverd tot musea, maar er wonen gewoon mensen die behoefte hebben aan privacy en een lekker plekje om te wonen. Ik snap er totaal de waarde niet van.

Dan zit je in een bus of taxi, soms midden in de nacht, stap je met een man of twintig uit en ga je in de tuin van volstrekt onbekenden staan om een foto te maken van een huis. Trots stap je weer in, met foto’s op zak van het voormalige huis van John Lennon. Tof om thuis aan je familie te laten zien.

Begrijp jij wel wat de lol is van het bezoeken van een voormalig huis van een popster of andere beroemde personen? Leg het me uit!

 

 

 

Lees ook:Wil jij nog een olifantenritje maken nu je dit weet?
Lees ook:Werknemers reisbranche worden flink onderbetaald
Lees ook:Plannen om vliegveld te vernoemen naar Ozzy Osbourne
Lees ook:‘Slow travel’ de nieuwste reistrend?
Lees ook:Zou jij doen aan woningruil?

1 Reacties // Reageer

One thought on “De lol van het bezoeken van voormalige woningen van popsterren

  1. Rhys

    It’s very straightforward to find out any topic on web as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this site.

      /  

Comments are closed.