Tubestrike: Londense machinisten gaan weer staken

tubestrike

Ga jij deze week naar Londen? Dan is het verstandig om donderdag de metro te mijden. De machinisten gaan namelijk weer staken.

Een maand geleden legden de machinisten ook al 24 uur het werk neer. En aangezien er dagelijks 4 miljoen mensen met de metro reizen, leverde dat nogal wat chaos op. Er waren extra bussen ingezet, maar dat waren er niet genoeg voor iedereen. De machinisten gaan woensdagavond na de spits weer staken. De metro’s zullen dan 24 uur lang niet rijden.

De machinisten staken omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de exploitant. Eind juni maakte exploitant Transport for Londen bekend dat 5 metro-lijnen vanaf 12 september ook s’nachts gaan rijden. Het gaat niet om de hele week, maar alleen om vrijdag en zaterdag. Het bedrijf liet ook direct even weten dat het personeel hier niets extra’s voor kreeg. De vakbonden en het personeel zijn boos en de 4 vakbonden, die 20.000 personeelsleden vertegenwoordigen, schreven eind juni direct een staking uit, met chaos tot gevolg.

Londen is één van de laatste wereldsteden waar nog geen nachtmetro rijdt. En als je dan de laatste metro hebt gemist, dan moet je de nachtbus nemen. En deze zit dan vaak vol met dronken jeugd, die meer dan eens met elkaar vechten.

De Londense metro vervoert jaarlijks bijna 1,3 miljard passagiers. Donderdag moeten dus 4 miljoen reizigers een andere manier van transport zoeken.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten willen eind augustus weer staken
Lees ook:Londense metrostaking gestaakt
Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vandaag niet
Lees ook:Alleen in het weekend: Londense metro’s rijden nu ook s’nachts
Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vanavond en morgen niet

Geen reacties // Reageer