IJsland wil belasting op toerisme verhogen naar 25,5%

Wanneer je IJsland op je verlanglijstje hebt staan zou ik of zo snel mogelijk er naartoe gaan of nog even afwachten hoe de plannen van de IJslandse regering vorm zullen krijgen. IJsland is namelijk van plan de belasting op hotelovernachtingen en toeristische attracties te verhogen naar maar liefst 25,5%. Momenteel is het percentage 7%.

Onbegrip over belastingverhoging

Vanuit de touroperators die reizen naar IJsland organiseren wordt met onbegrip gereageerd. IJsland staat over het algemeen bekend als duur land om vakantie te vieren en was net een beetje van dit dure imago af. De touroperators denken dat IJsland het doel om meer belastinggeld binnen te halen door middel van deze maatregel voorbij schiet. Vanwege de verhoging van de belasting zouden er juist minder mensen naar IJsland gaan en zijn de inkomsten voor de staat daarom ook des te minder.

Vulkaanuitbarsting

De afgelopen jaren was het eiland juist in opkomst bij toeristen. Door de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in 2010 werd IJsland op de kaart gezet bij natuurliefhebbers.

Belastingverlaging in 2007

In 2007 werd in IJsland de belasting verlaagd van 14% naar 7%. Als gevolg van deze btw verlaging trok het eiland direct meer toeristen en haalde IJsland daarmee maar liefst 6% meer binnen dan in 2006.

Staat IJsland op jouw verlanglijstje? Mocht deze verandering in het belastingstelsel doorgevoerd worden, zou je dan nog steeds graag naar IJsland willen of zoek je dan liever een andere bestemming?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Onbewoond eiland te huur!
Lees ook:Toeristen massaal naar IJsland door ingestorte prijzen
Lees ook:Toeristenbelasting Spanje fors duurder
Lees ook:Veel Europeanen willen in 2014 vaker op vakantie
Lees ook:In India mogen toeristen weer tijgerreservaten bezoeken

1 Reacties // Reageer

One thought on “IJsland wil belasting op toerisme verhogen naar 25,5%

  1. Jeroen

    ik ga altijd graag naar ijsland, ik snap dit dus ook niet.
    als het te duur word dan ga ik niet meer.
    dan ga ik wel naar een ander land

      /  

Comments are closed.