ANWB waarschuwt voor extreme hitte in Alpenlanden

alpenhitte

Het mag hier in Nederland vandaag dan wel 30 graden zijn geweest, in de Alpenlanden doen ze niet voor ons onder. Het is er momenteel snikheet. In Oostenrijk en Italië kan de temperatuur stijgen tot wel 40 graden. En dat is niet echt prettig als je onderweg bent naar je vakantieadres.

In het gebied rond Florence en Lyon kan het zaterdag 38 graden of warmer worden. Volgens de ANWB kan het warme weer in Oostenrijk bovendien gepaard gaan met zware onweersbuien. En dat is geen pretje als je met je auto onderweg bent naar je vakantieadres. Hieronder een paar tips om het hoofd koel te houden.

De ANWB adviseert om in deze bloedhitte op tijd te tanken. Zo kan de airco niet uitvallen en kom je niet zonder benzine te staan als je in de file staat. Ook is het verstandig om extra pauzes in te lassen en extra water en eten mee te nemen. Ga je met je kids en huisdieren op vakantie, scherm de ramen achterin dan af. Zo zitten zij niet in de volle zon. En mocht je even een pauze nemen, hoe kort ook, laat je huisdieren niet in de auto zitten. In een stilstaande auto zonder airco aan kan de temperatuur al snel oplopen naar de 60 graden en dat kunnen honden of katten echt niet aan.

Als gevolg van de hitte is er schade ontstaan op diverse snelwegen in Zuid-Duitsland. Onder meer op de A3 (Neurenberg-Passau), de A5 (Karlsruhe-Basel) en snelwegen rond München geldt daarom een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur.

En bij ons in Nederland? Bij ons zal het morgen een beetje kouder zijn, maar nog steeds aangenaam.

Bron: ANWB/AD.nl 

Lees ook:ANWB waarschuwt voor drukkere ochtendspits donderdag
Lees ook:Later naar huis: Verkeershinder in Europa door winterweer
Lees ook:Voorjaarsvakantie: ANWB waarschuwt voor lange files richting wintersportgebieden
Lees ook:Op vakantie naar Zuid-Europa? Neem voldoende water mee en vertrek zondag pas
Lees ook:ANWB waarschuwt voor rijden met E10

Geen reacties // Reageer