Cinque Terre in Italië voert toeristenlimiet in

Vlakbij de Italiaanse plaats La Spezia ligt Cinque Terre. Deze 5 dorpjes aan de Middellandse Zee zijn erg populair bij toeristen. Zo populair zelfs dat de gemeente nu een toeristenlimiet heeft ingevoerd.

De Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlak bij La Spezia in Ligurië in Italië.

Cinque Terre bestaat uit de volgende dorpen:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

De dorpen zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto langs de steile kust. Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, waarvan het deel tussen Riomaggiore en Manarola bekend staat als de Via dell’Amore. Ook worden de dorpen met elkaar verbonden door een spoorlijn die onderdeel is van de hoofdlijn La Spezia-Genua. Vanaf het wandelpad heeft men uitzicht op zee en de met terrassenteelt bewerkte heuvels. Ook zijn er door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden op de heuvelwanden te vinden.

Doordat de dorpjes zo slecht bereikbaar zijn, komen de meeste toeristen met de boot naar de bijzondere dorpjes. Ook cruiseschepen stoppen hier maar wat graag om deze pareltjes aan toeristen te laten zien. In 2014 brachten de schepen 470.000 dagtoeristen aan wal, in 2016 loopt dit geval waarschijnlijk op tot 645.000 toeristen. In totaal komen er jaarlijks 2,5 miljoen toeristen de dorpen bezoeken.

En die 2,5 miljoen, dat is net iets te veel van het goede. De dorpjes kunnen de toestroom bijna niet meer aan. Het bestuur is bang dat de dorpjes door die enorme toeloop hun charme verliezen en het regiobestuur heeft dan ook drastische maatregelen moeten nemen. Jaarlijks mogen er nog maar 2,5 miljoen toeristen de dorpen bezoeken. Is die limiet bereikt, dan gaan de wegen dicht en mogen de schepen ook niet meer aanleggen.

Lees ook:Klaar met de overlast: Venetianen willen toeristenlimiet invoeren
Lees ook:Beren houden Russen binnenshuis
Lees ook:Burgemeester Barcelona wil toeristenlimiet
Lees ook:Uittip: SAIL Amsterdam
Lees ook:Cambodja verdubbelt entreeprijzen tempels Angkor Wat

Geen reacties // Reageer