De beste nieuwjaarsfeesten ter wereld

Weet jij al wat je met oud en nieuw gaat doen? De verwachtingen voor nieuwjaarsnacht lopen bij veel mensen tijdens de laatste dagen van het jaar torenhoog op. Velen gaan het nieuwe jaar in samen met hun familie. Anderen ontketenen de wereldburger in zichzelf, laten de oliebollen voor wat ze zijn, en gaan op zoek naar de grootste feesten. Inspiratie nodig?

 

Madrid

Magisch Madrid verleidt veel feestgangers, op het centrale plein Puerta del Sol ben je op de juiste plaats. Rond middernacht wordt het plein bezet door honderden Spanjaarden. Onder het genot van een grote hoeveelheid cava, een authentieke Spaanse champagne variant, wordt er op de klanken van de toren van het oude postkantoor afgeteld. Het charmante hotel Maria Elena Palace ligt op loopafstand van Puerta del Sol. Na een heftige nacht is een ochtendwandeling over het nabij gelegen Plaza Mayor een verhelderende onderneming.

 

Times Square

In New York verzamelt zicht een ware mensenmassa op Times Square, elk jaar gaan er een miljoen mensen feestend het nieuwe jaar tegemoet. Vanuit je hotelkamer naar het vuurwerk kijken? In dat geval is het New York Helmsley hotel een uitstekende keuze, vooral een verblijf op een van de bovenste verdiepingen met een prachtig uitzicht over de stad. Nog niet kaalgeplukt door de crisis? Reserveer dan Harry’s New York Bar in het hotel voor een nieuwjaarsparty in Donald Trump stijl.

 

Stockholm

Stockholm, ook wel de hoofdstad van Scandinavië genoemd, is een gerenommeerde feeststad. De Zweden verzamelen zich bij Skansen om het nieuwe jaar in te luiden. Skansen is een openluchtmuseum en dierentuin gelegen in stadsdeel Djurgården, in de binnenstad van Stockholm. Djurgården staat niet alleen bekend om haar trendy villa’s en high-end winkelgebied, maar ook vanwege het levendige uitgaansgebied Stureplan. Een verblijf in het Intercontinental Grand Hotel, voorzien van kroonluchters, hemelbedden en prachtige decoraties uit vroegere tijden, betekent een stijlvol begin van het nieuwe jaar.

 

Las Vegas

Dans het nieuwe jaar tegemoet in club Rain, waar de Britse producer Paul Oakenfold de toon zet met zijn club concept Perfecto Las Vegas. Club Rain is niet alleen bekend vanwege de trendy beats die er klinken. Feestgangers worden er met behulp van spectaculaire verlichting en een opwindend spel van water, mist en vuurwerk ondergedompeld in een compleet andere wereld. Rain bevat meerdere verdiepingen, heeft een oppervlakte van 2300 vierkante meter en maakt deel uit van het Palms Casino Resort.

 

Amsterdam

Vanzelfsprekend behoort ook Amsterdam tot de meest prestigieuze party city’s ter wereld. Rond middernacht komt het hart van de stad tot leven. De Dam, het Rembrandtplein en het Museumplein zijn drukbezochte locaties. Ook op de Nieuwmarkt wordt het nieuwe jaar collectief ingeluid onder begeleiding van spectaculair vuurwerk, een specialisme van de sterk vertegenwoordigde Chinese gemeenschap. Bij een verblijf in het Rembrandt Classic Hotel overnacht je centraal, op loopafstand van de drukst bezochte pleinen.

Lees ook:Je vriendin verrassen met shoptripje met Valentijnsdag naar Madrid, Parijs, New York of Milaan
Lees ook:Real Madrid bouwt eiland bij Verenigde Arabische Emiraten
Lees ook:Onder de wol onder water
Lees ook:Jumbo omgebouwd tot hotel op luchthaven in Zweden
Lees ook:Vandaag St. Patricks Day

Geen reacties // Reageer