Car2go; elektrisch rijden zonder auto aan te schaffen

Vorige week overnachte ik een nachtje in Amsterdam bij een vriend, alvorens ik naar Spanje ging. ‘s Ochtends zou hij me bij een treinstation afzetten. Ik had me al afgevraagd hoe hij dat zou doen, hij heeft namelijk geen auto. Toch zei hij ‘s ochtends: ‘Ben zo terug, ik ga even een auto halen.’ En zo stond er inderdaad even later een auto voor de deur.

Car2go

De auto die voor de deur stond, was een zogeheten ‘Car2go’. Door heel Amsterdam rijden er 300 van deze elektrische auto’s. Het uitgangspunt is simpel: elektrisch autogebruik in de stad zonder gedoe. Het is niet nodig om te reserveren, een abonnement is niet nodig en de auto terugbrengen naar een standplaats is niet nodig. Je kunt overal instappen en de auto ook overal weer neerzetten.

App

Door middel van een app kun je zien waar de dichtstbijzijnde auto staat geparkeerd. Met een membercard log je in in de auto, en kun je gaan rijden! Betalen doe je voor de minuten die je daadwerkelijk in de auto zit. Als je de auto tijdelijk ergens parkeert met het doel om later weer in te stappen, betaal je 9 cent per minuut parkeren. Je hoeft nergens meer geld in een automaat te gooien! Rijden in de auto kost 29 cent per minuut. In die 29 cent zit alles: wegenbelasting, kosten voor onderhoud en reparaties, verzekeringen enzovoorts. Betalen doe je na afloop via een automatisch incasso.

Amsterdammers

Voor inwoners van Amsterdam is het natuurlijk een steengoed concept. Parkeren is in Amsterdam ontzettend duur, en op deze manier hoef je niet je eigen auto te hebben en betaal je niks voor kilometers die je niet rijdt. Het enige manco is dat de auto niet het werkgebied uit mag.

Inschrijven

Voor het inschrijven is nog wel het een en ander nodig: je moet minimaal een jaar je rijbewijs hebben en langskomen in de Car2go-shop  om je inschrijving af te ronden. Dus voor even een dagje Amsterdam is het niet erg handig.

Lees ook:Uiteenlopende parkeertarieven bij luchthavens
Lees ook:ADV: Vergelijking Europese luchthavens
Lees ook:Binnenkort goedkoper bellen in het buitenland, maar niet deze zomer
Lees ook:Telfort verlaagt prijzen bellen in het buitenland
Lees ook:Backpacken in Australië steeds duurder

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Car2go; elektrisch rijden zonder auto aan te schaffen

 1. Daniel

  Erg mooie auto en helemaal naar de wens van de hedendaagse mens.

  —————————————–

    /  
 2. HET LIJK MIJN TE GEK OM EENTJE TE NEMMEM

  Ik zou zo,n een auto graane in mijn bezit willen hebben, CAR 2 GO AUTOMAAT.Namewlijk zit het zo, ik hebt wel een rijbewijst maar mijn mijn auto heb ik toen 2 jaar terug verkocht. en zit op dit monemteel zonder auto ,terwel ik een 1 hard nodig hebt.

  hoe werk het om een CAR 2 GO aan te komen wat moet ik er voor doen om zo,n eentje te kunnen krijgen . en waar moet kunt u mijn maillen hier over graag.

  mijn E-mail adres is [email protected] voeg ook het adres en telefoon nummer bij ,

  Met vriendelijke dank
  in afwachting op uw reactie

  afz; Marijke Muradin
  Uit Amsterdam

    /  
  1. Johanna Gercama

   Hoi Marijke, in het artikel staat een link vermeld naar Car2Go, daar kun je meer informatie vinden. Let wel: De auto’s zijn niet te koop, ze zijn te gebruiken.

     /  

Comments are closed.