Waddeneiland uitgelicht: Ameland

In de reeks Waddeneiland uitgelicht is dit keer Ameland aan de beurt. Het eiland is verkozen tot het Leukste uitje van de provincie Friesland door de ANWB. Het eiland is de een-na-laatste op rij (van links naar rechts) in de serie Nederlandse Waddeneilanden. Het is een eiland met aandacht voor mens en natuur. Mensen moeten het er naar hun zin hebben waarbij men handelt met respect voor de natuur.

Ameland Kunstmaand

Vanwege de prettige lichtval en het bijzondere landschap is Ameland altijd zeer in trek geweest bij kunstenaars. Sinds 1996 wordt dan ook jaarlijks in november de Ameland Kunstmaand georganiseerd waar verschillende kunstenaars exposeren en workshops geven. Ook worden er lezingen gegeven.

Vliegveld

Het is bijna niet te geloven, maar Ameland heeft zelfs een eigen vliegveld: Ameland Airport Ballum. De meeste vluchten vanaf hier zijn recreatief, maar het is ook de uitvalsbasis van de reddingshelikopters.

Wellness

Wie van gewoon lekker in de natuur ronddwalen nog niet relaxt genoeg wordt, kan op Ameland ook prima terecht voor wellness-arragementen. Sauna, beautybehandelingen, heerlijk relaxt en ontspannen je tijd door brengen kan bij het wellnesscentrum met de toepasselijke naam SpAmeland.

Mosterd

Een van Amelands specialiteiten is mosterd! In de molen ‘de Verwachting’ wordt door Anton Nagtegaal geteeld en verkocht in het winkeltje in de molen. Deze molen doet ook dienst als museum, dus een potje mosterd kopen wordt op deze manier een hele belevenis. De mosterd die hier gemaakt wordt, wordt ook door een aantal restaurants op het eiland gebruikt in verschillende gerechten.

Golfen

Een sport voor de rijken? Niet per se, via het VVV van Ameland is het mogelijk om een golfpakket aan te schaffen waarmee je toegang krijgt tot de Amelander Golfbaan te Hollum en er lekker op los mag gaan slaan. Dit pakket kost slechts 16 euro.

Ben jij wel eens op Ameland geweest?

Lees ook:Historisch Caribisch Barbados
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Spiekeroog
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Terschelling
Lees ook:Onze huwelijksreis naar Ameland; tips voor restaurants, hotel en hoe het eiland te ontdekken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waddeneiland uitgelicht: Ameland

  1. Marcel

    Ameland is inderdaad heel erg relaxed. Mooie natuur, leuke dorpjes, winkelen, eten, sporten, alles kan er. En in de duinen vertoeven geeft je echt een goed vakantiegevoel.

      /  
  2. Vakantie Ameland

    Kan ik alleen maar beamen, wat een aanrader is Ameland

      /  

Comments are closed.