Waddeneiland uitgelicht: Vlieland

Romantiek, avontuur en ontspanning zijn kernwoorden voor een verblijf op het Nederlandse waddeneiland Vlieland. Het eiland, waar de inwoners voornamelijk hun bestaan hebben van het toerisme, is het zesde eiland dat op deze blog uitgelicht wordt. Met 28 inwoners per kilometer is het de dunstbevolkte gemeente van Nederland. Bijna alle inwoners wonen dan wel weer in de dorpskern van het dorp Oost-Vlieland. 

Gay and Lesbian Filmfestival

Het laatste waar je aan denkt bij Vlieland is het Gay and Lesbian Filmfestival. In Podium Vlieland wordt in het weekend van 29 juni tot en met 1 juli het filmfestival georganiseerd. Het festival is onderdeel van een arrangement. Naast een hotelarrangement krijgt de bezoeker een zevental films te zien, die worden ingeleid door theaterdocent, regisseur en recensent Gooitsen Eenling. Er is gekozen om niet te zware kost aan te bieden, per slot van rekening is het ook een festival om te ontspannen. Hieronder vind je het programma:

 • Een dromerig coming of age verhaal aan de Belgische kust. De zestienjarige Pim heeft meer dan vriendschappelijke gevoelens voor een stoere motorrijder.
 • Canadese discofilm. Van vrije liefde in de vrolijke jaren ’70 naar het Aidstijdperk.
 • Een thriller, lesbische liefde in Victoriaanse gevangenis.
 • Lesbische liefde in Teheran. Politiek liefdesdrama.
 • Een Zuid-Afrikaanse versie van Dood in Venetië. Een familieman wordt geobsedeerd door de schoonheid van een vriend van zijn dochter. Fascinatie slaat om in obsessie.
 • Een jongeman heeft problemen in de liefde, zijn vader niet. Die komt als 75-jarige uit de kast en geniet met volle teugen van het leven. Een bitterzoete tragedie.
 • Biseksuele liefdesdriehoek in hedendaags Berlijn Een sensuele, intelligente film over lichamelijkheid en seksualiteit.
Into the Great Wide Open
Het jaarlijks terugkerende pop/kunst-festival Into the Great Wide Open heeft elk jaar een bijzonder programma. Geen standaard popnummers, niet alleen maar bekende artiesten maar veelbelovende upcoming artists. Het festival vindt dit jaar plaats op 7,8 en 9 september. Het festival is inmiddels al uitverkocht, maar wat wil je ook wanneer een website van een festival je ‘oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand en een intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’’  belooft!
Paardrijden
Huifkartochten, galopperen op het strand, en ponyrijlessen voor de kids behoren allemaal tot de mogelijkheden van de maneges op Vlieland. Wat is er mooier dan met volle vaart bij ondergaande zon een paard te berijden op het strand? Er zijn twee maneges op Vlieland: De Seeruyter en Stal Edda.

Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Terschelling
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Uittip Nederland: Afrikaander Fotofestival
Lees ook:17-jarige jongen in Turkse gevangenis door sex met 13 jarig meisje
Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waddeneiland uitgelicht: Vlieland

 1. stef

  Wat een leuk blog! Goed initiatief.

    /  

Comments are closed.