Onze huwelijksreis naar Ameland; tips voor restaurants, hotel en hoe het eiland te ontdekken

Je huwelijksreis vieren op één van de Waddeneilanden is natuurlijk wel een gok. Want wie zegt dat het lekker weer is tijdens je honeymoon? Voor hetzelfde geld zit je drie dagen lang op je hotelkamer voor je uit te staren, en foute televisieprogramma’s te kijken op TLC vanwege het slechte weer. Toch waagden wij de gok om onze huwelijksreis van afgelopen weekend te vieren op Ameland. Een goeie gok zo bleek, want er viel geen drup regen en de zon scheen het hele weekend lang.

Ons hotel

We boekten de luxe suite bij het Van Heeckeren Hotel in Nes. Zo tijdens het paasweekend niet bepaald een goedkope keuze, maar we dachten: we trouwen maar één keer, we verdienen dit voor een keer. Aangekomen in het hotel viel ons deze suite best wel tegen. Het is niet dat we snel ontevreden zijn, maar wanneer je een luxe suite boekt, dan verwacht je in ieder geval geen gaten in het beddengoed te vinden, evenals dropjes van de vorige bezoekers achter de tv. Ook slijtage op de bank en een gat in de muur in de badkamer vond ik erg jammer om te moeten constateren. Verder konden we maar niet ontdekken wat er nou zo luxe was aan deze kamer. De megagrote tv wellicht, of het grote bed. Maar verder? Bovendien was er iets hopeloos mis met de isolatie, waardoor we woordelijk konden verstaan wat de buren zeiden. En niet alleen wat ze zeiden, maar ook wat ze in bed uitspookten. En dat is wel het laatste wat je wil tijdens je huwelijksweekend.

Waar ik wel heel goed over te spreken ben was het ontbijt. Zo vers als je maar wenst, veel variatie, grote keus uit verschillende soorten broodjes, zo veel je maar wilt. Daarnaast werd er tijdens het ontbijt aandacht besteed aan Pasen. De eieren waren beschilderd en er waren chocoladepaaseitjes te vinden. Top!

Het eiland ontdekken per scooter

We huurden bij Nobel Fietsverhuur in Nes een scooter. Niet één met een ronkende uitlaat, maar een elektrische. Het voertuig haalde vijfentwintig kilometer per uur, en dat was ook meer dan genoeg. In dit tempo konden we in alle rust genieten van het eiland. En omdat de scooter elektrisch is, verstoor je er de rust op het eiland ook nog eens niet mee. We reden op de scooter van Nes naar Ballum, van Ballum naar Hollum en van Hollum via de dijk weer richting Nes. We kwamen langs de vuurtoren, langs het strand, door de duinen. Het was in één woord: heerlijk! Echt een aanrader om te doen wanneer je op het eiland bent, wij gaan dit zeker vaker doen, ook op andere bestemmingen.

Wandelen op het strand

We trokken de stoute schoenen aan (letterlijk, ik had deze nog niet eerder gedragen!) en gingen richting het strand bij Nes. We zagen hier een groepje meiden rugbyen, even verderop een vader met zijn zoontje aan het voetballen en nog even verderop een groepje mensen langs het water lopen, precies zo dat de golven hen net niet raakten. Ook wij zochten de kustlijn op. We liepen, en liepen, totdat we een strandtentje tegenkwamen. Hier werd nog druk geklust, maar we konden er terecht voor een kopje thee en zelfgebakken boerencake. De strandtent, Beach Ameland, deed Hawaiiaans aan en is onderdeel van het activiteitencentrum. Met meubels gemaakt van sloophout (wellicht aangespoeld?), surfplanken en -pakken om te huren en overal vrolijke bloemetjes kan dit een prachtige surfspot worden. Even later wandelden we nog verder, tot de wind ons te koud werd en we besloten de duinen in te gaan. Ook daar is het prachtig, al is het oppassen geblazen voor de vele fietsers.

Uit eten op Ameland

We hebben drie avonden aaneen heerlijk gegeten. We besloten niet op het geld te letten, en gewoon te gaan voor wat ons lekker leek. De eerste avond aten we bij Van Heeckeren in Nes, een restaurant van dezelfde eigenaar als ons hotel. Hier was het stukken beter voor elkaar dan in het hotel. Vriendelijk personeel, lekker eten en een heel tof interieur. Bovendien kun je er, met goed weer, heel goed vertoeven op het terras. ‘s Avonds gaan hier de terrasverwarmers aan en ontsteekt men het vuur.

De tweede avond aten we bij ‘t Witte Paard in Nes. Een klein, maar ontzettend knus restaurantje waar we echt verrukkelijk hebben gegeten. Een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan het eiland. Loop dit restaurantje niet voorbij!

De laatste avond aten we bij de Hekseketel in Nes. Een populaire tent, gezien het feit dat we een dag eerder nog geweigerd werden omdat het vol was. En terecht, want het eten is hier prima in orde. Daarnaast heeft het het interieur van een bruincafé, en hangen er overal ietwat ouderwetse heksjes. Ik koos voor de Heksespies, een verrassing voor de echte vleesliefhebber. Het werd geserveerd met aardappeltjes, groenten en extra sausjes, maar dat was niet nodig geweest, alleen al door de spies was mijn honger gestild.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Hotelreport: WestCord Hotel Salland Raalte
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Ameland
Lees ook:Glamping blijft hot in 2013
Lees ook:Thailand voor jongeren jongerenreizen / jongerenreis
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog

Geen reacties // Reageer