Toeristenbelasting Spanje fors duurder

Als je goedkoop op vakantie wil, streep Spanje dan maar van je verlanglijstje af. Reizen naar Spanje zullen namelijk fors duurder worden in verband met verhoging van de toeristenbelasting.

In Madrid zal de belasting per passagier afkomstig uit een Europees land stijgen van 6,95 naar 14,44 euro. Op het vliegveld van Barcelona gaat de belasting van 6,12 naar 13,44 euro. In beide gevallen gaat dit om meer dan een verdubbeling.

Voor reizigers van internationale vluchten geldt een enorme stijging van 0,43 naar 20,44 euro in Madrid en van 9,18 naar 16,44 euro in Barcelona.
Bovenop deze belastingen komt nog eens een veiligheidstoeslag die van 2,08 naar 3,46 euro zal stijgen. Ook stijgen de kosten van veiligheidscontroles voor de bagage van 0,13 naar 0,38 euro.

 Als het aantal toeristen naar Barcelona en Madrid hetzelfde blijft, verwacht de Spaanse regering hiermee 450 miljoen euro binnen te halen.

 

Lees ook:Vueling start lowcost vlucht Amsterdam – Parijs
Lees ook:Vliegtickets RyanAir worden duurder
Lees ook:Stijging aantal toeristen naar Spanje 2012
Lees ook:RechterL vliegtax mag per 1 juli ingevoerd worden
Lees ook:6,9% meer overnachtingen in Brussel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Toeristenbelasting Spanje fors duurder

 1. Johanna Gercama Auteur

  @ Emil, we hebben jullie website gelinkt in het bericht, en de tekst zoveel mogelijk eigen gemaakt. Mijn excuses als dit op kopiëren lijkt!

    /  
 2. emile

  Die link nam ik eerst niet waar, maar prima. Ik zie het nu, geen probleem. Succes met het leuke blog verder.

    /  
 3. Johanna Gercama Auteur

  Dankjewel en jullie ook succes!

    /  

Comments are closed.