Shoppen en slapen in Barcelona

Het is alweer een tijdje geleden dat ik van Vueling een erg leuk kerstpakket kreeg, met daarbij de mogelijkheid voor een retourticket naar een Spaanse bestemming naar keuze. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: Barcelona! Afgelopen donderdag vloog ik met mijn moeder naar de Catalaanse hoofdstad. We hadden niet echt een plan, we wisten voorhand niet echt wat we wilden bekijken, dus het hele weekend stond compleet open.

Overnachting via Wimdu

Zoals trouwe lezers waarschijnlijk wel weten ben ik erg enthousiast over het Wimdu-concept. ‘Travel like a local’ is een slogan die mij wel aanstaat. Maar ook bij Wimdu valt een appartement nog wel eens tegen. Zo ook in dit geval. We betaalden 63 euro per nacht voor een appartement waar de tegels los in de grond zaten, zo ook de lichtknoppen en deurknoppen. Er was geen centrale verwarming aanwezig, twee elektrische kacheltjes moesten het appartement warm houden (wat dus niet lukte). Het badwater was maar niet warm te krijgen, het medicijnkastje stond vol met medicijnen, we vonden een melkkannetje dat niet goed afgewassen was.. Noem maar op. In principe was een appartement als dit prima geweest, wanneer er 20 euro per nacht voor gevraagd werd. Dan had je mij niet horen klagen. Maar voor 63 euro per nacht mag je toch hopelijk wel wat meer verwachten. Maar nee, helaas.

Winkelen in Barcelona

We hebben een paar errug leuke winkeltjes ontdekt in Barcelona. Niet allemaal even dicht bij elkaar, maar zeker benoemenswaardig!

- Muji: In deze van oorsprong Japanse winkel worden allerlei hebbedingetjes verkocht. Van t-shirts die verpakt zijn als kubus (en dus heel handig zijn om mee te nemen) tot mini-reisföhns en van beddengoed tot leuke notitieboekjes. Ik kocht hier een setje mini-maskertjes, een jurkje verpakt als kubus en nog wat andere handige reisspulletjes. Adres: Rambla Catalunya 81

 

 

- Vaho Barcelona:  Overal in Barcelona hangen aan lantaarnpalen kunststoffen banners om evenementen aan te kondigen of anderszins als reclame dienen. Deze blijven vaak een paar weken hangen en worden dan opgekocht door Vaho, die de banners grondig wast om er vervolgens originele tassen, portemonnees en laptopsleeves van maakt. Doet een beetje denken aan het Duitse merk Freitag, die tassen maakt van vrachtwagenzeil, maar deze tassen zijn een keer zo mooi en nog goedkoper ook.

 

 

- Lomography Gallery Store: Op het adres Rosic, 3 esquina Mirallers, 08003 Barcelona vindt je de Lomography Gallery Store waar je alles vindt voor lomography-fotografie. Camera’s, rolletjes, boeken, er is vanalles te vinden. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent om een dergelijke camera te kopen is het een must-go, alleen al om het interieur van de winkel.

- De markt: Neem op de Rambla Catalunya een afslag naar de markt! Een overdekte markt met allerlei soorten etenswaren zoals je ze in Nederland niet uitgestald ziet. Verse vis, levende krabben, groente, fruit, noten, vlees. Alle soorten voedsel vindt je hier en het is een ware lust voor het oog om er even een kijkje te nemen.

- Antiekmarkt bij de haven: We namen de metro naar station Barceloneta om een kijkje te nemen in de haven. Hier troffen we een antiekmarkt aan. Ik ben al een tijdje op zoek naar oude foto’s voor in huis, en vond dit soort kaarten.

 

 

 

 

 

Check het artikel: ‘Eten en drinken in Barcelona‘ voor leuke adresjes & check het artikel ‘Beroofd in Barcelona‘ voor onze ervaring met zakkenrollers…

Wij vlogen met Vueling naar Barcelona. Deze Spaanse luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan naar vele bestemmingen binnen en buiten Europa.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Staying Cool appartement in Barcelona
Lees ook:Appartementen checken via Wimdu
Lees ook:Komend weekend bierfestival in Barcelona
Lees ook:Museum en winkel voor Johan Cruijff in Barcelona
Lees ook:Shoppen in Marokko is hele belevenis

Geen reacties // Reageer