Ontdek Barcelona met behulp van een dakloze gids

Wil je Barcelona wel eens op een andere manier zien dan via een Hop-on-Hop-off citytour? Vanaf 11 oktober is er een nieuwe manier om Barcelona te ontdekken waar ik helemaal enthousiast over ben. Via Hidden City Tours ontdek je Barcelona met een gids die de stad op z’n duimpje kent. Niet omdat hij nou eenmaal altijd al gids is geweest, maar omdat hij of zij leeft op straat. 

Barcelona kent meer dan 3000 daklozen. Lisa Grace, de initiatiefnemer van de Hidden City Tours, liet zich inspireren door soortgelijke projecten in Groot-Brittannië. Zij zoekt nu samen met een plaatselijke ngo daklozen uit die staan te trappelen om de situatie waarin zij nu leven te verbeteren. Door toeristen rond te leiden door de stad bouwen zij langzamerhand weer een bestaan op. Lisa Grace leidt de daklozen samen met een cultuurhistoricus op, zodat de kennis die je bij een ‘gewone’ rondleiding op zou doen ook nu overgedragen kan worden.

Momenteel is er één gids opgeleid om toeristen rond te leiden. Dat gaat om Juan Carlos. Vijftien jaar geleden kwam hij op straat terecht. Inmiddels woont hij in een opvanghuis voor daklozen, en hij hoopt door zijn nieuwe baan stapje voor stapje weer terug te kunnen komen in de gewone maatschappij.

De tours beginnen op 11 oktober, een dag na de Internationale Daklozendag. Een tour boeken kan via www.hiddencitytours.com

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Capitool reisgids Barcelona & Catalonië
Lees ook:Komkommertijd
Lees ook:Nieuw blog vanuit Barcelona
Lees ook:Bezoek de tattoobeurs in Barcelona
Lees ook:Overnachten als een dakloze nieuwe hype in Göteborg?

Geen reacties // Reageer