De vijf meest geliefde steden van Turkije

Turkije is een land vol cultuur, natuurschoon en historische schatten. Verschillende invloeden op de Turkse cultuur zie je overal in het land terug, vanwege de unieke ligging in zowel Azië als in Europa. Dit zijn de vijf meest populaire en bijzondere steden van Turkije.

Marmaris

Deze bruisende badplaats ligt in het zuidwesten van Turkije en is omgeven door met pijnbomen bedekte bergen. De stad is modern, sfeervol en levendig. Eén van de grootste havens van Turkije bevindt zich in Marmaris; de stad wordt dan ook veel aangedaan als cruisebestemming. Achter de haven vind je een sfeervol ingerichte bazaar, waar naar hartenlust gewinkeld kan worden. Daarnaast heeft Marmaris talloze culturele bezienswaardigheden, zoals het gerestaureerde kasteel van Süleiman I, de langst regerende keizer van het Ottomaanse Rijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalyan

Oude ruïnes, modderbaden en ongerepte natuur. Wat bijzonder is aan Dalyan, is dat het een beschermd gebied is waar verschillende soorten zeeschildpadden komen om te broeden en meer dan 100 soorten vogels leven. Het landschap van Dalyan is ideaal om erop uit te trekken. Voor de sportieveling is er volop te doen, zoals strandsporten, fiets- en boottochten maken. Ook cultuurliefhebbers komen in Dalyan aan hun trekken. In circa 400 voor Christus zijn verschillende tombes uitgehouwen in de rotsen langs de Dalyan Çayı rivier. Deze tombes zijn de rustplaatsen van de koningen van Kaunos, een oude stad die vroeger niet ver verwijderd was van Dalyan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Side

Van oorsprong is Side een oude havenstad. Side is geleden in het midden van een oude Pamphylische stad. Het is een mix van zee, strand, zon en mythologische geschiedenis. Aan het einde van iedere straat zijn restanten van vroegere tijden te zien. Zoals het goed bewaard gebleven amfitheater en de overblijfselen van de tempel van Apollo. Bovendien heeft Side twee mooie, lange zandstranden. West Beach is een toeristisch strand vlakbij de meeste hotels. Het heeft rustig water en fijn zand. East Beach is wat rotsachtiger, maar minder druk en wordt vooral bezocht door de lokale bevolking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göreme

Deze stad is letterlijk uitgehouwen uit vulkanische rotsen. De stad Göreme is de toegangspoort tot het Göreme Nationaal Park, een locatie die behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het nationale park staat bekend om zijn schoorsteenachtige rotsformaties en rotskerken uit de 10e en 11e eeuw. Naast het bijzondere landschap, is Göreme de ultieme plek om te genieten van lokale Turkse delicatessen en wijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antalya

Antalya is de snelst groeiende stad van Turkije. Toeristen van over heel de wereld gaan hier graag op vakantie vanwege de fijne mix van prachtige stranden en traditionele Turkse cultuur. Het oude stadsdeel, Kaleici, bestaat uit smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. Hier vind je ook de meest moderne clubs van Antalya, zoals Club Ally en Club Arma. Kinderen zullen veel plezier beleven aan de twee beach parken, waar je dolfijnen kunt bekijken en lekker kunt zwemmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Twee doden bij bosbranden in Antalya
Lees ook:Bosbrand Antalya onder controle
Lees ook:Ergste bosbrand ooit in zuidwest Turkije
Lees ook:Van Kos naar Bodrum
Lees ook:Turkije favoriete bestemming voor huwelijksreizen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De vijf meest geliefde steden van Turkije

  1. Pingback: » De vijf meest geliefde steden van Turkije - snelnieuws