Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken

Vanochtend stond een vredesmars bij het belangrijkste station van de Turkse hoofdstad Ankara op het punt van beginnen. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op en daar zijn zeer veel doden en gewonden bij gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije nu licht aangepast.

Aanhangers van Koerdische en pro-Koerdische partijen en organisaties waren bijeen om te protesteren tegen het gewapende conflict tussen Turkije en de strijders van de Koerdische PKK. Bij de explosie zijn zeker 86 mensen omgekomen en 186 mensen zijn gewond geraakt. Dit aantal kan nog oplopen. De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar de Turkse regering spreekt van terreurdaden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies nu licht aangepast. Op de website staat het volgende:
Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden. In Istanbul heeft de Turkse politie gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen op drukke plaatsen, waaronder metrostations en bushaltes. Maar ook politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, Partijkantoren en politieke bijeenkomsten kunnen doelwitten zijn. Ook in de rest van Turkije.

In de aanloop naar de verkiezingen op 1 november 2015 kunnen de spanningen verder oplopen. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Blijf via de diverse media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wees alert op uitgaansverboden en de instelling van speciale zones.

Sinds juli 2015 zijn de gevechten tussen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de Turkse autoriteiten opgelaaid. Vooral in het zuidoosten van Turkije. De aanslagen van de PKK zijn vooral gericht op de Turkse strijdkrachten en ordediensten. De Turkse autoriteiten reageren met militaire operaties in deze provincies. Bij de vijandelijkheden vallen bijna dagelijks doden en gewonden.

Let op, er is op dit moment GEEN negatief reisadvies uitgegeven voor Turkije. Je kunt gewoon op vakantie naar dit mooie land en je hoeft je vakantie ook niet te annuleren. Wees wel alert en let goed op als je in Turkije bent.

Lees ook:Reisadvies Turkije aangescherpt: Kans op aanslagen op drukke plekken
Lees ook:Na reeks aanslagen: Buitenlandse Zaken roept op tot voorzichtigheid in Turkije
Lees ook:Kans op aanslagen: Minder vakanties naar Turkije geboekt
Lees ook:Diplomatieke rel: Reisadvies Turkije aangepast
Lees ook:Bomaanslag in Turkije

Geen reacties // Reageer