Mislukte staatsgreep Turkije: KLM vliegt weer naar Istanbul, reisadvies gewijzigd

Na de mislukte staatsgreep in Turkije, keert langzaam maar zeker de rust weer terug in Ankara en Istanbul. KLM heeft besloten om de vluchten weer te hervatten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor beide steden weer gewijzigd.

Vrijdagavond  probeerde een deel van het leger de macht te pakken in Turkije. Bruggen in Istanbul en Ankara werden bezet, het parlementsgebouw in Ankara werd beschoten, F16′s en helikopters scheerden laag over de steden en militairen namen de tv-zenders over. Erdogan reageerde direct en vroeg aan het volk om de straat op te gaan om de militairen te overmeesteren. Dat werd dan ook massaal gedaan, in totaal zijn er bijna 6.000 militairen opgepakt.

De coup was dan wel voorbij, het was gisteren nog erg onrustig in Istanbul en Ankara. Vliegtuigmaatschappijen vlogen niet naar Istanbul, Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies voor beide steden en vakantiegangers mochten van touroperators gratis hun reis omboeken of annuleren. Inmiddels is het weer rustiger geworden in beide steden en gaat het leven gewoon weer door. KLM heeft dan ook besloten om weer naar Istanbul te vliegen. De maatschappij vliegt met grotere toestellen, zodat omgeboekte passagiers ook mee kunnen. Zowel KLM als Delta Airlines vliegen wel met 4 uur vertraging naar Istanbul. Het vliegtuig vliegt dan direct weer terug naar Amsterdam, zodat de crew niet in Istanbul overnacht. Bij touroperators zijn weinig tot geen annuleringen voor Turkije.

Ook het reisadvies voor Istanbul en Ankara is inmiddels weer gewijzigd. Het advies voor Ankara en Istanbul is veranderd van ‘alleen noodzakelijke reizen’ in ‘let op, veiligheidsrisico’s’.  De situatie in heel het land is nog onvoorspelbaar. Wees in heel Turkije extra alert. Mijd samenscholingen, mensenmassa’s en demonstraties. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media. Houd contact met jouw vliegmaatschappij/reisorganisatie.

 

Lees ook:Mislukte staatsgreep Turkije: Geen vluchten naar Istanbul, reizigers mogen vakantie gratis omboeken
Lees ook:Staatsgreep Turkije: Reis niet naar Ankara en Istanbul
Lees ook:Aanslag Ankara: Turkije verscherpt veiligheid, Duitsland sluit ambassade
Lees ook:Reisadvies Turkije: Vermijd drukke plekken rond 15 juli
Lees ook:Kans op aanslagen: Minder vakanties naar Turkije geboekt

Geen reacties // Reageer