Reisadvies Turkije: Vermijd drukke plekken rond 15 juli

Op en rond 15 juli wordt in Turkije de mislukte couppoging van een jaar geleden herdacht. Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken is dit de aanleiding om het reisadvies van Turkije te wijzigen.

Een deel van het leger was vorig jaar klaar met president Erdogan en probeerden de macht te pakken. Die avond, rond 22.00 uur, namen soldaten de straten van Istanbul en Ankara over. Ze lieten aan het volk weten dat iedereen naar binnen moest gaan. Bruggen, televisiezenders en overheidsgebouwen in Istanbul werden bezet en overgenomen door het leger. Ook de vliegvelden in Ankara en Istanbul werden overgenomen.

Erdogan was op dat moment niet in het land, maar reageerde direct en riep het volk en agenten op om de macht terug te pakken. In een mum van tijd had de president de macht weer terug, maar de chaos was wel compleet, De president gaf de schuld aan Fethullah Gülen, een invloedrijke geleerde met veel volgers. In het afgelopen jaar zijn veel aanhangers opgepakt en berecht.

Een jaar later is het nog steeds onrustig, maar is het wel veilig om te reizen. Op en rond 15 juli 2017 wordt de mislukte couppoging van 2016 herdacht. Ben je in Turkije? Vermijd demonstraties, samenscholingen en drukke plaatsen. Demonstraties kunnen leiden tot geweld. Blijf in heel Turkije alert.

Lees ook:Staatsgreep Turkije: Reis niet naar Ankara en Istanbul
Lees ook:Mislukte staatsgreep Turkije: KLM vliegt weer naar Istanbul, reisadvies gewijzigd
Lees ook:Mislukte staatsgreep Turkije: Geen vluchten naar Istanbul, reizigers mogen vakantie gratis omboeken
Lees ook:Noodtoestand Turkije: Buitenlandse Zaken past reisadvies aan
Lees ook:Negatief reisadvies Burundi na staatsgreep

Geen reacties // Reageer